Vere hüübivus 02.09.04 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere, dr Laasik
Käisin kevadel ninaoperatsioonil (septoplastika) ja seejärel nina veritses väga tugevalt.Nüüd leiti,et on vajalik kordusop (pansinusitis polyposa).
Vereanalüüsi näit trombotsüütide osas on 230,Pantsenko setteraktsioon 5 mm/h. Kas siit võib järeldada,et mul on midagi halvasti vere hüübivusega?
Tean,et väiksedki haavad veritsevad kaua. Teised andmed olid:leikotsüüdid 7,0 erütrotsüüdid 5,11 hemoglobiin 150 hematokritt 44,siis oli veel mitu mulle arusaamatut näitu - MCV 85,MCH 29,MCHC 344,RDV 12,2.Mida need 4 viimast näitavad? Missugused on referentsväärtused? Kas sellise verepildiga on üldse mõistlik op-le minna?
Tervitades ja ette tänades murelik Tiina

Arst vastas:

dr Jüri Laasik

Laborimeditsiini arst

HTI Labor, Tallinn

Tere Tiina,
Nende andmete põhjal on Teie vereanalüüs absoluutselt korras. Aja ja ruumi kokkuhoiu mõttes ei hakka referentsväärtusi siis tooma, kuid võin öelda, et kõik Teie poolt esitatud väärtused mahuvad referentsi piiridesse. Mispuudutab nimetataud lühendeid, siis need peegeldavad punavereliblede e. erütrotsüütide omadusi ja neil pole hüübimisega mingit pistmist. Ainukeseks hüübimist peegldavaks näiduks võib siinesitatutest lugeda trombotsüütide arvu, mis on Teil normis. Südamerahustuseks võite võimalusel lasta teha protrombiini aja (PT/INR). HTI Laboris saab seda teha igal tööpäeval.
Tervitades
Jüri Laasik
laboriarst

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Tere andsin lapse vere proovi ära aga kuna nädalavahetus ja arst ei tegutse tahaks teada kas mingi näitaja väga kehvasti

Kas vere näitajad väga korrast ära millele peaksin hetkel rõhku pöörama

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kahjuks ei ole te lisanud laboriuuringute tulemusi, seega on keerukas teie murest õigesti aru saada ja kommenteerida.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Loe edasi

vereanalüüs

kui ei ole haigekassat kas ja kui palju maksab vere täielik analüüs. tervis halb. elan meremeeste haigla lähedal. tervislikel põhjustel ei tööta.tasakaal jn. olen 43.a. naine.

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Sõltub sellest, mida Te mõistate "vere täieliku analüüsi" all. Tavaline kliinilise vere automaatuuringu hind on maksimaalselt 33.00 krooni.
Tervitades
Jüri laasik

Loe edasi

APTT

Tere,dr Laasik,

Missugust infot annab analüüs APTT?
Kas see näitab midagi vere hüübivuse kohta? Mis analüüs maksab?

Tervitades
Marika

Vastas dr Jüri Laasik

Tere Marika,
APTT on vere hüübivuse näitaja, mida kasutatakse tavaliselt antikoagulante e. verevedeldajaid tarvitavatel patsientidel ravimi doosi kindlaksmääramisel ja hilisemal kontrollil. Tavasituatsioonis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: