Steriliseerimine/rasedus 22.08.19 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere! Umbes 2 aastat tagasi tehti mulle steriliseerimine munajuhade kõrvetamise teel. See oli arsti soovitusel tehtud kuna mul oli kolmas keiser ja arst ütles et emakas on halvas seisus. Pool aastat tagasi algasid päevad, aga nüüd on päevad jäänud 10 päeva hiljaks. Tunnen ka pisut iiveldust, võimalik et kujutan seda endale ette, aga kui suur on tõenäosus, et võin rase olla? Kui see nii ka on siis kas see voib olla emakaväline? Mis edasi teha?

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
on ette tulnud, et inimesed rasestuvad pärast steriliseerimist. Ka emakaväline rasedus on võimalik. Samas on menstruatsiooni peetuseks teisigi põhjuseid. Rasedustest tehke ikka.
Terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Kunstlik viljastamine

Tere! Kas steriliseerimisoperatsiooni läbi teinuna ma saaksin last kunstliku viljastamise teel või on mingeid alternatiive? Lasin munajuhad läbi lõigata ja nüüd kahetsen kohutavalt oma otsust
Ja ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
mõnikord on munajuhade terviklikkus võimalik uue operatsiooni käigus taastada - sõltub, kuidas steriliseerimine on läbi viidud.
Haigekassa toetuse õigus on olemas.

Lgp, ...

Loe edasi

Laste saamise taastamine (tehtud steriliseerimine)

Tahaks veel üht last, aga kuna 5 aastat tagasi tehti steriliseerimine, kuna muud rasedusvastased vahendid ei mõjunud. Aga väga tahaks kuskil aasta kahe pärast pere pesamuna. Oleks mul võimalik loomulikul ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
munajuhade taastamine võib teatud tingimustel õnnestuda. Sõltub, kui palju neid steriliseerimise käigus vigastati.
AE

Loe edasi

kuntslik viljastamine

Kas on võimalik rasestuda kuntsliku viljastamise teel, kui on tehtud steriliseerimine naisel?? Kui on, siis kui palju see maksma läheb?? Naine on haigekassa kindlustatu. Kas peab võtma siis mingeid ravimeid ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Jah, on võimalik. Ravimitele kulub 10-12 tuhat, mis hiljem suures osas kompenseeritakse. Protseduur on tasuta.
AE

Loe edasi

kuntslik viljastamine

Kas on võimalik rasestuda kunstliku viljastamise teel kui on tehtud naisele steriliseerimine?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

jah
AE

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: