IVF tulemuslikkus 40. aastaselt 02.10.18 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tere,

soovin Teie arvamust IVF õnnestumise tõenäosus protsendi kohta.
Naine 40, ühe arsti diagnoos ovulatsiooni/2. faasi puudulikkus, viljatusarst märkis: põhjus teadmata (kuna ov-d toimusid küll mitte iga tsükkel ka ravimiteta). Üks laps 8.a eelmisest suhtes olemas. Uue kaaslasega üritatud paar aastat. LAP+hüsteroskoopia läbitud pool aastat tagasi ja korras, tsüklid stimuleeritud kahjuks tulemuseta.
Mees 37, kõik analüüsid korras.

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
kui ees seisab esimene-teine IVF, hindan sünnituse tõenäosust 5-10%.

Terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

IVF

tere, olen 39 a naisterahvas/ märtsis 40. 4 katkenud rasedust , 1 sünnitus 18 a tagasi. Manusesse lisatud mehe halosperm analüüsi tulemused. Kas IVF on näidustatud ning kas haigekassa kompenseerib? Kui ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kui rasedused tekkisid iseeneslikult, ei näe ma kunstliku viljastamise vajadust. Meest tasuks uurida põletiku suhtes.
Terv,
AE

PS Paluge administraatoril isikuandmetega ...

Loe edasi

menstruatsioon peale IVF'i

Tere!
Septembris oli tehtud IVF, pikk protokoll. Tulemus - negatiive. Mensas tuli koheselt peale Crinone geeli kasutamise peatamist. Kestis ca 2 nädalat. Nüüd olen senini teise menstruatsiooni ootamas ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kui läbisite pika protokolli, siis on pikk tsükkel loomulik.
Pakun, et maksimaalselt 60 päeva.
AE

Loe edasi

IVF tulemuslikkus

Tere
Eelmisel aastal oli kaks ebaõnnestunud IVF, rasedust ei tekkinud. Siirdamised toimusid 2.päeval pärast punktsiooni. Küsimus selline, et kas Eestis teostatakse siirdamist embrüotega, mis on ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Jah, Eestis kasvatatakse embrüoid blastotsüsti staadiumini ja blastotsüste ka külmutatakse. Blastotsüstini kasvatamisel on mõtet, kui kvaliteetseid embrüoid on 2.-3. päeval vähemalt 6-7 tk.
AE

Loe edasi

Rasestumise võimalikkusest

Tere
Diagnoosiks on seletamatu põhjusega viljatus. Elu jooksul on olnud üks spontaanne rasestumine 16-aastaselt, mis katkes enne 12.nädalat. Sellel aastal on olnud kaks IVF, mis mõlemad on ebaõnnestunud ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Raseduse katkemine võis mainitud mutatsiooniga seotud olla. Et IVF ebaõnnestumise või seletamatu viljatuse taga oleks seesama probleem - seda ei usu.
Jätkake üritamist ja kui rasestute, eks siis ...

Loe edasi

Mittekvaliteetsed embrüod

Tere!

2005.aastal suunati mehe viletsa sperma tõttu meid viljatusega tegeleva arsti juurde, kuna mehe spermatosoidid olid aeglased ja morfoloogia madal. Andsime mõlemad palju analüüse. Minul ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

1. üldjoontes ei saa te midagi teha. Kui suitsetate, lõpetage otsekohe. Muu on teisejärguline.
2. Suitsetamine, endometrioos, keemiaravi.
3. Veritsuste ja munarakkude kvaliteede vahel minu ...

Loe edasi

Arsti osa IVF-i õnnestumisel

Mul on Teile kui arstile selline küsimus, kui suur osa on Teil IVF-i õnnestumisel? Ma tean, et embrüo elujõulisus on kõige olulisem. Seda omakorda määrab munaraku ja seemneraku kvaliteet. Seda tean ka, ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tõesti ei oska sellele vastata. Ütleme siis "oluline osa".
AE

Loe edasi

IVF-skeemid

Tervist.
Ma tahaks teada, mille poolest erineb IVF lühike skeem pikast skeemist? Mille järgi Te otsustate, millist skeemi kasutada? Tänan vastuse eest!

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist.
erinevus on selles, kas naise hormoonid surutakse enne maha või mitte. Lühikese protokolli korral osalevad stimulatsioonis ka naise hormoonid. Tulemuslikkus on mõlema lähenemise puhul võrreldav. ...

Loe edasi

Endometrioosi 4.aste ja IVF

LAP-opi käigus diagnoositud endometrioosi 4.aste, aasta enne seda ei rasestunud. Hetkel 6.kuud Zoladex ravi ja siis plaanin kunstlikku viljastamist. Küsimus selles, et kas IVF on ainus võimalus rasestuda? ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Kui munajuha(d) on alles, on rasestumine võimalik ka loomulikul teel. Paraku saame rääkida ainult raseduse võimalikkusest, kas see resulteerub, ei saa garanteerida. IVF teel rasestumise tõenäosus on ilmselt ...

Loe edasi

IVF

Tere

rasestda üritanud 3 aastat, I astme endometrioos ja mõlemad munasarjad tihedama kapsliga. Raviarst arvas, et võiks veel teha Loette ravi 4 kuud ja kohe pärast seda proovida, kui ei õnnestu ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Jah, endometrioosi olemasolu vähendab rasestumise tõenäosust, seda ka kehavälise viljastamise korral.
Omalt poolt soovitan esimesel võimalusel pöörduda lastetusravi spetsialisti poole. Kui te pole ...

Loe edasi

IVF

Tere,
olen 44-aastane naine. Soov on IVF teel laps saada. Minu hormoonanalüüside vastused on järgmised (võetud tsükli 6.päeva hommikul):
Prolaktiin 246
FSH 6,2
Östradiool 341

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

palun esitage sama küsimus uuesti 28.07, kui olen puhkuselt tagasi. võite kasutada aadressi aivar.ehrenberg@kliinikum.ee

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: