Süst Diphereline peale siirdamist 23.11.17 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Eelmine nädal tehti siirdamine (külmaring). Peale siirdamist tehti Diphereline süst. Olen lugenud, et seda süsti tehakse ikka enne siirdamist. Eelmisel IVF-il, mis ei õnnestunud, tehti ka see süst enne siirdamist. Hakkasin nüüd muretsema, et kas ikka tehti õige süst? Peale siirdamist võtan kolm korda päevas Estrofem tablette ja kasutan Gepretix ning võtan Pregnacare Conception vitamiine.

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
süst tehti teadlikult. Mõned uuringud on näidanud, et võiks olla kasulik.

Terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Kunstlik viljastamine

Tere !

Mulle tehti IVF kasutades doonormunarakke. 11 päeva peale embrüo siirdamist oli HCG tase veres 16. 14 päeva peale embrüo siirdamist oli HCG tase veres 35. Kas mul on põhjust muretsemiseks? ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
hCG taseme hindamiseks on tarvis teada, mitmendal päeval embrüod siirati. hCG kasv tundub kahjuks liiga aeglane.
Lgp,
AE

Loe edasi

Külmutatud embrüo siirdamine

Tere!

Minul on selline lugu, nimelt tegin veebruari kuus IFV-t, see oli pooleteis aasta jooksul teine katse. Lõpes kõik paraku hüperstimulatsiooniiga ning kohest siirdamist ei toimunud. Esimesel ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
1) voolus - ei oska öelda.
2) säärasest sügelusest pole varem kuulnud - võibolla allergia rasedushormooni vastu?
3) oma patsientidele soovitan kodust testi 3 p hiljem kui vereproovi.
Loe edasi

Diphereline kõrvalmõjud

Tere
Sain 5 kuud ravi Dipherelinega. 5 nädalat peale viimast süsti algas stimulatsioon. Kui kiiresti peale stimulatsiooni algust peaksid mööduma Diphereline kõrvalmõjud ehk kuumahood ja unehäired? ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
pärast pikka difereliinravi võib munasarjade "toibumine" võtta mitu päeva. Kõrvalmõjude kestmine ei tähenda, et munasarjad stimulatsioonile ei allu, lihtsalt vastus hilineb. Rindadest tuleva ...

Loe edasi

Valu kõhus peale siirdamist ja valuvaigisti tarvitamine

Tere,
peale siirdamist 7 päev valu vasakul pool alakõhus. Kas valuvaigistit võib tarvitada?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Võite paar tabletti võtta, aga kui ei leevene, pöörduge lähimasse haiglasse valvegünekoloogi poole.
AE

Loe edasi

Estrofem

Tere. Mul on küsimus Estrofem'i kohta. Pakendi infolehelt ma vastust ei leidnud ja oma arst ei ole vastanud :(
Peale siirdamist pidin hakkama süstima progesterooni, sööma prednisoloni ja estrofem'i. ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Estrofemi võtmine võib päevi edasi lükata, aga lausa tulemata nad ei jää.
AE

Loe edasi

Menstruatsioon peale Diphereline süsti

Kaks nädalat peale Diphereline süsti on määratud vereproovi aeg. Arst mainis, et kui selleks ajaks pole menstruatsioon alanud, ei ole vaja analüüsi anda. Kas selline olukord on normaalne ning edasine protsess ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Oletan, et tegite diphereline süsti nädal enne oodatud menstruatsiooni? Kunstliku viljastamise plaanidega ei saa enne jätkata, kui "päevad" on ära olnud. Seega - kogu asi lükkub edasi, kui kauaks, ei oska ...

Loe edasi

Peale siirdamist

Tere! Küsimus selline,et 30. mail oli siirdamine, kui ruttu võib hakata paha, kui selgub, et olen rase, kas 16. päeval on ok, kui paha olla ja väsimus jne ja väike palavik?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Raske uskuda, et raseduse nähud nii vara ilmnevad.
AE

Loe edasi

Diphereline

IVF pika skeemi puhul kasutati Diphereline süsti. Tekkis kliimaksilaadne tunne. Kas see võis olla kõrvaltoime? Ma saan aru, et iga organism on erinev, aga äkki oskate seostada. Mis toimega see süst on ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Difereliin kutsub esile kliimaksisarnase seisundi, nii et tunne on asjakohane. Mõni tunneb rohkem, mõni vähem. Kaebused lähevad üle, kui hakatakse süstima Gonali v Puregoni (FSHd).
Difereliini süstitakse ...

Loe edasi

Elu peale siirdamist

Tervist!
Sooviks Teie arvamust selle kohta, mille põhjal arst paneb mõned keelud peale embrüo siirdamist? Eriti, mis puudutab suguelu. Kas see sõltub viljatuse põhjusest?
Teie eelmisest vastusest ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Keelud pannakse peale soovist kaasa aidata raseduse tekkimisele ja need sõltuvad arsti isiklikust arvamusest. Mina oma patsientidele keeldusid ei sea.
Emakaväline rasedus tekib, kui emakas lükkab ...

Loe edasi

Tugev nohu peale siirdamist

Tervist! Nädal peale siirdamist tekkis tugev nohu. Terve päev oli nina vesine. Õhtul tegin kuuma jalavanni jämeda soolaga ja jõin sooja teed varikamoosiga. Järgmine päev oli juba parem. Kas see võib mõjutada ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tere,
kui te ei rasestu, ei saa tõestada, et ebaedu on kuidagi seotud kirjeldatud probleemidega. Ei usu, et olukorra päästmiseks midagi teha saate. Läheb nagu läheb. Mul oli üks patsient kõrges ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: