Rasedus ja kahtlased päevad! 21.11.17 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Tervist! Olen 21 aastane noor neiu,nimelt minu mure siis seisneb selles, et püüan jääda rasedaks, aga kuna mul on munasarjades tsüstid, siis on selle tõttu raskem last saada. Enda arst määras mulle vahepeal dyphaston ravi 10 päevane ja siis kohe peale dianne ravimid, dianne võtmise ajal ma vahepeall tegin rasedustesti millele tekkis teine küll hele triip, aga oli siiski olemas, pöördusin selle murega oma arsti poole, kes mind kuulatagi ei tahtnud ja ütles et see ravimitest vale negatiivne (ei teinud mulle edasisi uuringuid et kontrollida kas on rasedus), ei tahaks seda eriti uskuda kuna olen teinud juba mitu erinevat testi millel kõigill on tekkinud teine nähtav triip kõrvale, küll mitte tumedam kui kontroll triip aga siiski olemas ta on. Nüüd käisin siin mõned päevad tagasi verd andmas et teha kindlaks kas siis on või ei, veretest tuli tagasi negatiivsena (öeldi et hcg on alla 1, ei saanud aru). Vahepeal on mul olnud päevade sarnane veritsus, mis kestis 3 päeva ja suht vähesel määral tuli seda, 2 nädalat hiljem hakkasid uuesti päevad ja need kestsid ka ainult 2 päeva, kõht on nagu õhupall (sisse tõmmates jääb ka pisike punu ette), ei oska midagi enam arvata sellest. Olen mures oma tervise pärast, aga ei oska enam kuhugi pöörduda, kas ma võin olla siiski rase? Jutt sai pikk ja keeruline, väga vabandan! Mainin ka ära, et arst on mul Pärnus.

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog (ainult viljatusravi)

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Tervist,
vereproov ei saa eksida, rasedust ei ole.
Kui mureks on mitterasestumine, soovitan pöörduda viljatusravi vastuvõtule. Ilma läbivaatuseta ei saa rohkemat nõu anda, kahjuks.

Lgp,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Kui tihendalt

Tere! Kui tihti võib teostada IVF patsiendile punktsiooni?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Üldiselt on tavaks jätta punktsioonidele üks tsükkel vahele, st nt jaanuaris ja seejärel märtsis. Aga põhimõtteliselt võib punkteerida ka järjestikuses tsüklites.
Terv,
AE

Loe edasi

Rasestumisvastased pillid

Tere!
Kas diabeet võib rasestumisvastaste pillide efektiivsust vähendada?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Vabandust,
küsimus ei puuduta viljatusravi.
Terv,
AE

Loe edasi

Enesetunne tingitud rohtudest või PMS

Tere! Teie oskate kindlasti vastata minu küsimusele või anda head nõu. Nimelt, alustasin IVF lühikese skeemiga. 1.-7. tsüklipäev alustasin 100RÜ GONAL-f kasutamisega. 7. päeval lisandus Cetrotide ja tarvitasin ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

See on ravimite kõrvaltoime.
Terv,
AE

Loe edasi

Positiivsed ovulatsioonitestid tsükli lõpus, järg

Tere!
Küsisin, kas positiivsed OV-testid tsükli lõpus võiksid viidata millelegi viljakust pärssivale (sügisel saab aasta rasestuda püüdmist) ning vastasite, et kui tsükkel regulaarne ja pole lühemaks ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
selliste sperma näitajatega on rasestumine võimalik.
Tsükli pikkuse ja ovulatsioonitestide küsimust peaksite arutama viljatusravi arstiga vastuvõtu käigus. Kui suguelu on piisavalt ...

Loe edasi

rasestumine 48-aastaselt

Tere,
olen peaaegu 48-aastane naine. Mul on veel perioodid ja olen arvanud, et kui on perioodid, siis võib ka ovulatsiooni päeval loomulikul teel rasestuda. 46-aastaselt muutusid minu perioodi päevad ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Sellele küsimusele ma enda teada juba vastasin.
Terv,
AE

Loe edasi

rasestumine 48-aastaselt

Tere,
olen peaaegu 48-aastane naine. Mul on veel perioodid ja olen arvanud, et kui on perioodid, siis võib ka ovulatsiooni päeval loomulikul teel rasestuda. 46-aastaselt muutusid minu perioodi päevad ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
selliste tsüklihäirete korral on loomulikul teel rasestumise tõenäosus nullilähedane. Oma rakkudega kunstlik viljastamine ei tule enam kahjuks kõne alla, sest munasarjade reserv on tsüklite ...

Loe edasi

AMH 0.02

Kas selle AMH olematu tulemusega sooviks tulla teie vastuvõtule, on sellel mõtet , kas on olemas üldse mingit ravi et proovida et süda rahul oleks või on mul targem loobuda?
Aitäh

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist ,
kui menstruatsioonid on enam-vähem regulaarsed, tasuks kohtuda ja asja arutada. Läbivaatuseta ei saa enamat öelda.
Terv,
AE

Loe edasi

Madal AMH

Tere, mure selline on olemas üks laps 12 aastat tagasi loomulikul teel. 10a suguelu ei elanud ja nüüd arstile minnes selgus FSH 20, AMH 0,02 kas sellise olematu numbri juures on mul üldse lootust rasestuda ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
analüüside tulemused ei näe küll head välja ,aga rasestumine pole välistatud (ehkki tõenäosus on väike).
Terv,
AE

Loe edasi

Positiivsed ovulatsioonitestid pärast ovulatsiooni

Tere! Olen teinud mitme kuu jooksul ovulatsiooniteste OV aja tuvastamiseks. LH tõus tekib u 14ndal tsüklipäeval, paar päeva hiljem tõuseb ka basaaltemperstuur ca 0,3 kraadi. Olen aga kolmel kuul OV-teste ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kui tsükkel on regulaarne ja pole jäänud lühemaks, ei pööraks ma sellele fenomenile pigem tähendust.
Terv,
AE

Loe edasi

Rasestumise soov

Tere! Oleme abikaasaga juba 13 kuud üritanud last saada. Eelmised rasedused on kõik tulnud 6 kuu jooksul, viimane sünnitus juuli 2015a.
2017a kasutasin raseduse ärahoidmiseks Gesytili. 2018a jaanuaris ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
verevaene menstruatsioon ei takista iseenesest rasestumist, kuid võib viidata mingile protsessile, mis rasestumist segab. Nõustun Teie arstiga - kui järgneva paari kuu jooksul ei õnnestu ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: