Crinone geeli kasutamine peale IVF-i 05.09.10 / Kehaväline viljastamine

Külastaja küsib:

Kas see on normaalne, et peale siirdamist kasutan ainult ühe nädala Crinone geeli (2 korda päevas). Foorumeid lugedes tuleb välja, et enamik IVF-itajaid kasutab seda vähemalt veretestini, minul jääb aga veretestile eelnev nädal ravimivabaks. On see võimalik,et arst eksis või on selline skeem mõeldav?

Arst vastas:

Aivar Ehrenberg

dr Aivar Ehrenberg

Günekoloog

TÜ Kliinikumi Naistekliinik

Reeglina kestab ravi kuni rasedustesti tegemiseni.
Ilmselt jäi arstil midagi kahe silma vahele, võtke temaga ühendust.

terv,
AE

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Kehaväline viljastamine

Crinone

Tere. Mul on 4. protokoll ja küsimus Crinone kohta. Kasutan seda kaks korda päevas, enne magama minekut ja kuskil kell 11 hommikul. Väljub algusest peale üsna suurtes kogustes, mõnikord vedelikuna (hommikuti) ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
crinone kasutamisel võib tekkida tupe seenpõletik. Kirjeldatud tunnused sobivad selle probleemiga.
AE

Loe edasi

menstruatsioon peale IVF'i

Tere!
Septembris oli tehtud IVF, pikk protokoll. Tulemus - negatiive. Mensas tuli koheselt peale Crinone geeli kasutamise peatamist. Kestis ca 2 nädalat. Nüüd olen senini teise menstruatsiooni ootamas ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
kui läbisite pika protokolli, siis on pikk tsükkel loomulik.
Pakun, et maksimaalselt 60 päeva.
AE

Loe edasi

veritsus

Tere, pöördun murega, nimelt esmaspäeval (26.05) sain positiivse veretesti vastuste (235), kuid täna 30.05 on hommikust alates olnud torked alaseljas (eriti just vasakul poolel) ja on ka väike veritsus. ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
veritsus ei tähenda tingimata raseduse katkemist. Jätkake crinone kasutamist.
AE

Loe edasi

IVF, RA ja intralipiidid

Tere! Diagnoosiks põletikuline liigehaigus RA, läbitud üks IVF, mis ebaõnnestus, regulaarselt kasutusel Enbrel. Konsulteeritud mailitisi ühe UK tuntud viljatusraviarstiga, tema soovitus oli intralipiidide ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Tunnistan, et Enbrelist ja intralipiiididest kuulen esimest korda. Antud olukorras soovitan võtta ühendust meie terapeudiga anne.kirss@kliinikum.ee.

Lgp
AE

Loe edasi

Crinone geel

Tere, kasutan crinone geel, et kas on normaalne kui tulevad geeli tükid välja helepruunikad ega midagi hulle pole?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

see on tüüpiline, muretsema ei pea.
AE

Loe edasi

Miks munarakk ei pesastu?

Tere.
Peale endoravi tehtud 2 IVF-i, ühel hcg 2 ja viimasel alla 1. Kas on mõistlik üldse edasi proovida või tasuks katsetada DMR-ga? Mis võib olla põhjuseks, et munarakk ei kinnitu? Eelnevad katsed ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Miks embrüo ei kinnitu?
- embrüo ei ole piisavalt kvaliteetne
- endomeetrium ei ole vastuvõtlik
- organismi immuunsüsteem töötab valesti.

Esimese ja kolmanda põhjuse korral ...

Loe edasi

Crinone geeli kasutamine ja rasedus

Tere!

Sooviksin küsida, et kas on teoreetiline võimalus vigastada/kahjustada varajase raseduse ajal crinone geeli kasutades loodet? Arst soovitab crinonent kasutada, aga ma kardan, et seda ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Sooviksin küsida, et kas on teoreetiline võimalus vigastada/kahjustada varajase raseduse ajal crinone geeli kasutades loodet?
--- ei ole
Kui kaua peale geeli sise panekut peaks lebama?
Loe edasi

IVF ja tattoo

Kas tohib teha endale käe peale tattood kui ma jaanuaris teen IVF-i ?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tohib ikka. Küsige teigijalt, kuidas ta tagab, et te ei nakatu hepatiiti vms.
AE

Loe edasi

Peale ebaõnnestunud IVF-i

Kas peale ebaõnnestunud IVF-i võib olla tsüklihäire?

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Kui peate silmas järgmise menstruatsiooni hilinemist, siis seda juhtub sageli.
AE

Loe edasi

IVF-i järgne vererõhu tõus ja südamepekslemine

Novembris teostati Tallinna KHs IVF. Kuni 7.nov.ni Gonal F 150-300 ühikut ja kuni 25.nov.ni Crinone geeli(180mg progesterooni päevas). IVF-i foorumis näen, et minu doosid olid teistega võrreldes märgatavalt ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
minu hüpotees on, et teil on klimakteerilised kaebused, mis oleksid tõenäoliselt tekkinud ka ilma viljatusravita. Kui teile määrataks hormoonasendusravi ja enesetunne paraneks, kinnitaks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: