Töötervishoid Autor: Hubert Kahn

Töötervishoid on meetmete kompleks töötaja tervisekahjustuse vältimiseks tööga seotud ülesannete täitmisel. Töötervishoiu definitsiooni ja põhieesmärgid on sõnastanud juba 1950. aastal (täiendatud 1995. aastal) Rahvusvaheline Tööorganisatsioon ja Maailma Terviseorganisatsiooni Töötervishoiu Ühiskomitee. Eesmärgid on järgmised:

– vältida töötajate tervisehäireid, mis on põhjustatud töötingimustest;

– kaitsta töötajaid tervist ohustavate tegurite eest töökeskkonnas;

– arvestada töökeskkonna organiseerimisel inimese füsioloogiast ja psühholoogiast tulenevaid aspekte;

– saavutada ja säilitada kõikide tööalade töötajate kõrgeim füüsilise, vaimse ja sotsiaalse heaolu tase. 

Töötervishoid on multidistsiplinaarne tegevus, mille peamisteks koostisosadeks on töömeditsiin, tööhügieen, ergonoomika, tööfüsioloogia, tööpsühholoogia ja töötoksikoloogia. Nende teadusharude baasil rakendab töötervishoid abinõusid, et luua optimaalsed töötingimused ning edendada töötajate füüsilist, vaimset ja sotsiaalset heaolu. Eesti Vabariigis on töötervishoiu korralduse alusdokumendiks “Töötervishoiu ja tööohutuse seadus”, mille Riigikogu võttis vastu 1999. aastal.

Nõuanded sel teemal

Kilpnäärme analüüsi vastused

Tere!
Jaanuaris sain sellised kilpnäärme analüüsi vastused:
fT3 5.69 3.8 - 6 pmol/L
fT4 11.94 7.86 - 15.96 pmol/L
TPO IgG 161.8 <=8 kU/L
TSH 5.97 0.34 - 5.6 mU/L

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie analüüse kommenteerib ikka Teile analüüsid määranud arst, kes teab, millist ravi saate ja millist tulemust taotlete. Mina võin tehtud uuringute alusel väita vaid seda, et Teil on krooniline ...

Loe edasi

Õunaäädikas kui tervisejook

Tere!

Meil on abikaasaga väike erimeelsus. Tema tahab hakata tarbima õunaäädikat igapäevase tervisejoogina, kuna meie sõbranna on sellest palju internetist lugenud ja peab seda paljude haiguste ...

Kristel Ehala-Aleksejev

Vastas dr Kristel Ehala-Aleksejev

Tere.
Õunaäädikas on olnud kasutatusel rahvameditsiinis kui põletikuleevendaja ja palavikualandaja. Väga palju leidub internetis soovitusi õunaäädika kui ainevahetuse parandaja ja kiirendaja kohta, ...

Loe edasi

Vanad verevalumid ajupildil

Tere!

Kaks aastat tagasi oli moment, kus mul algas õhtul äkki tugev peavalu oimukoha lähedal ja mõne aja pärast oli peas selles kohas väike lõhkemise tunne. Tundsin kohe ka seda, just nagu ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Vanad verevalumid oleks kindlasti näha ka juba tehtud kompuutertomograafial. Ilmselt on peavaluks muud põhjused. Tuleks minna neuroloogi vastuvõtule.

Tel. 6 748 591
Dr. Ain Pajos
Loe edasi

Harknääre

Tere!

Olen juba umbes 5 aastat hädas periooditi esineva veidra rindkerevaluga. Valuaisting on rohkem tunda rangluu all rinnakuluul, samuti ülemiste roiete piirkonnas. Vahel tunnen konkreetset ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kopsuröntgenil ega vereproovi abil harknäärme kasvajat tavaliselt avastada ei õnnestu. Vajalik on rindkereorganite kompuuteruuring. Soovitangi kindlasti see uuring ära teha. Kas Teie vaevused ...

Loe edasi

pidevalt segav ja ravile allumatu probleem

Hiljuti võeti pap-testiks analüüs ja tulemus: lameepiteele 3, silinderepiteele 1, metaplastilisi rakke 1, leukotsüüte 2, keppe 3, muud olid negatiivsed ja korras. Mul püsib pikemat aega väga tugev kipitus ...

Galina Litter

Vastas dr Galina Litter

Lugupeetud Küsija,
andmetest selgub, et olete 56-aastane

Tegemist on östrogeendefitsiitse urogenitaalse atroofiaga ehk limaskestade taandarenguga ehk tupekuivusega. Viisakas termin on ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus

Tere. Olen teie patsient üle aasta olnud. Nüüd on kilpnääre suurenenud ja soovitate teistsugust lõplikumat sekkumist. Infot on nii vähe, mis mõjuks hästi või halvasti, aga kindlasti ma saaksin ise ka palju ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui olete minu patsient, miks mulle siis niiviisi anonüümselt kirjutate? Võtke ikka otse ja oma nime all ühendust kas meili (anu.ambos@regionaalhaigla.ee) või telefoni teel. Siis saan ka Teile ...

Loe edasi

😕?????

Teisipäeval oli kolimine (edasi tagasi 3 korrusele kolimine,tundsin mitmel korral et kopsust võtab kinni) ja neljapäeva hommikul ei saanud enam käekottigi töstetud rinnus valu nagu krapp südames,iiveldus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Igaks juhuks soovitan kontrollida ka kilpnäärme talitlust (seda võib teha perearst). Otseselt ühelegi endokriinhaigusele Teie vaevused ei viita.
Tervitades,
...

Loe edasi

kilpnäärme tsüst

Tere

Küsimus selline, et mul avastati kilpnäärme tsüst. Seda on näha kaelal, kui ka katsudes tunda. Neelamist see mul ei sega. Mind suunati edasisteks uuringuteks ultrahelisse ja endokrinoloogi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme tsüst kehakaalu ei tõsta ja radiojoodravi ei vaja. Väiksemaid tsüste ei ravita, suuremate korral on ravi operatiivne. Endokrinoloogi juures kontrollitakse kilpnäärme talitlust (tehakse ...

Loe edasi

Operatsioonijärgne paranemine.

Tere! Kindel on neerupealse adenoomi operatsioon. Soovin teada kas peale oppi on aparaatide all olek. Kas tuakse välja ka uriinikott? Kui pikk on haiglas oleku aeg? Kui pikk paranemisperiood?Kaua ei või ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik need küsimused tuleks esitada oma raviarstile s.t. endokrinoloogile, kes Teid lõikusele suunas. Võimalik intensiivravi periood (ka kusepõie kateteriseerimise vajadus) ja haiglas viibimise ...

Loe edasi

Peavalu

Tänaseks juba 3 nädalat peavalu kuklas, paremal pool. Valu algab kaela paremalt poolelt, pealuu serva juurest ja tugevnedes saadab pulsi rütmis pisteid üle parempoolse kukla (luu all). Kolmel korral on ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Kas ka varem on olnud lühiajalisi perioode öise tugeva peavaluga mis möödub kiirelt? - siis tegemist migreeni eriliigiga.
Kukla ja kaela massaaz võib aidata kui on tegemist kuklanärvi valuga mis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi