Mobiiltelefoni kiirgustoime Autor: Ain-Elmar Kaasik

Mobiiltelefoni kiirgustoime. Mobiiltelefonist kiirguvad mikrolained mõjutavad inimese peaajust lähtuvaid biopotentsiaale. Siiski ei tekita mobiiltelefonidest tulenev kiirgus kehas püsivaid füsioloogilisi muutusi, vaid kutsub esile tavalisi mittespetsiifilisi kohastumisreaktsioone, mis tekivad ka näiteks valgussignaalide toimel. Isikutel, kellel esineb närvisüsteemi talitluslikke või orgaanilisi kõrvalekaldeid, võib mobiiltelefoni kasutamine põhjustada peavalu, iiveldust, tasakaaluhäireid ja ajutist depressiooni. See võib olla tingitud raadiolainete mõjust sisekõrva poolringkanalite tundlikule aparaadile. Uuringud ei ole seni toonud esile suurenenud riski haigestuda peaajukasvajatesse ka neil, kes kasutasid mobiiltelefoni üle 100 tunni aastas. Kiirgustoime võimaliku summeerumisefekti tõttu tuleks lastel mobiiltelefoniga kõnelemist piirata.

Nõuanded sel teemal

Jala tuimuse tunne

Tere. Olen 33.a naine ja juba 2019.a kevadest vaevab mind vasaku jala ja käe tuimuse tunne. Olin 2a lapsehoolduspuhkusel ja kui 2019.a tagasi kontoritööle läksin, algasid need mured.
See tuimuse ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tuleks pöörduda neuroloogi vastuvõtule.

Dr. Ain Pajos
6748591
Neurodiagnostika

Loe edasi

Kas üle või alatalitlus

Tere,
Mul on selguseta, kas mul on üle või alatalitlus?
Kilpnäärme raviks võtan Levothyroxine tabletti 75 mg. päevas. Ma elan UK aga inglise keele oskus on vähene, seetõttu ei tea.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Oskan öelda niipalju, et kuna võtate Levothyroxini tablette (sünteetiline kilpnäärme hormoon), on Teil tõenäoliselt kilpnäärme alatalitlus ja selle põhjuseks autoimmuunne türeoidiit.
Tervitades,
Loe edasi

Diskid

Tere. Alustan kaugemalt natuke. Kuskil 3a tagasi oli õnnetus krossirattaga, kukkusin istmikule ja seljale, peale seda on mind vaevanud erinevad seljaprobleemid, enamasti rinnapiirkonnas kuid nüüd 4 kuud ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Ilmselt on tegemist lülidevahelise diski kahjustusega - põhjuseks varasem trauma. Kui saate, tehke rö pildid nimmelülidest ja helistage tel. 6748591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Põlve valu

Tere!
Mind on valdanud juba mitu aastat mure põlvedega(mitte küll igapäevaselt). Mure seisneb selles, et vahest loob valu mõlemasse põlve korraga aga vahest valutab ainult üks. On olnud päevi kus ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Antud juhul ei ole mul Teile selget vastust öelda, kuna kaebused ei ole kuigi spetsiifilised. Vajalik on vastuvõtt, kus saab põlvi testida ja antud tulemustest ravi soovitada.

Loe edasi

Covidi vaktsineerimine

Põen sclerosis multipleksi ja uurin kas võin lasta teha seda covidi vaktsiini?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Õige oleks selle küsimusega pöörduda ikka neuroloogi, mitte endokrinoloogi poole. Arvan siiski, et vaktsineerimisele vastunäidustusi ei ole.
Tervitades,
...

Loe edasi

Mirena spiraal

Tere. Kas teie tegelete spiraali eemaldamisega? Kui kiiresti on võimalik rasestuda peale spiraali eemaldamist?

Lugupidamisega.

Maie Väli

Vastas dr Maie Väli

Tere! Jah tegelin ikka spiraali eemaldamisega. Kui Teil on emakas hormoonsiraal,siis,siis selle eemaldamise järgselt rasestute umbes 3 kuu möödudes. Edu soovides,Maie Väli

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus

Sünnitasin kaks kuud tagasi, mingiaja mõõdudes hakksin tundma väsimust nüüd paar päeva päris kehva olla olnud ( väsimus, iiveldus, söögi isu puudub jne )
Kilpnäärme näidud:
Ft4-33,28
Ft3-10,61

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist on keskmise raskusega kilpnäärme ületalitlusega, mis ongi suure tõenäosusega Teie vaevuste põhjuseks. Kui toidate veel rinnaga, oleks ületalitluse raviks sobivam propüültiouratsiil. ...

Loe edasi

Valu vasaku abaluu kohal

Tere! Pöördun teie poole murega - olen umbes nädalajagu kannatanud tugevat valu vasaku abaluu kohal. Siin on ka katsudes selline valus koht, mis justkui sõrmede all krõmpsub ja sealt kiirgab valu ka vasakusse ...

Ain Pajos

Vastas dr Ain Pajos

Tõenäoline on 5-6 kaelalüli vahelise diski probleem. Tehke läbi perearsti rö. pildid kaelalülidest ja tulge vastuvõtule.
Tel 6748591

Dr. Ain Pajos
Neurodiagnostika

Loe edasi

Nina verejooks.

Mu mehel on juba kaks nädalat tugevad nina verejooksud,oleme kutsunud kiirabi juba 5 korda,käinud nina arstil,kus pandi ainult rohtu ninna,kuid ei aidanud.Verd lahmas nii koledasti.Lõpuks viidi mees Tallinna ...

Jaan Tepp

Vastas dr Jaan Tepp

Selles küsimuses ei saa aidata, kuna Teie mees on juba Eesti tingimustes kõige paremates kätes. Ei usu, et tahetakse lihtsalt lahti saada. Kõik asjad ei käi lihtsalt nii kiiresti kui tahaks. Peaksite rääkima ...

Loe edasi

Pillid

Tere

Lõpetasin pillide võtmise novembris soovil rasestuda. Olen kaalunud kogu aeg 51-52kg. Kuid nüüd kaalun 57kg. Märgatav tõus peale pilide ära jätmist. Olen mitu kuud juba enda toitumist ...

Aivar Ehrenberg

Vastas dr Aivar Ehrenberg

Tervist,
Teie küsimus ei puuduta viljatusravi, seetõttu jätan pikemalt vastamata. Võibolla soovite nõu pidada perearstiga?
Terv,
AE

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi