Mao põletik 02.03.04 / Gastroenteroloogia

Külastaja küsib:

Kui peale sapipõie operatsiooni (20.aastat tagasi) käib sapp makku ja kahjustab mao seina, tekitades põletiku. Mis aitab selle vastu?

Arst vastas:

dr Toomas Kariis

Gastroenteroloog

Ida-Tallinna Keskhaigla, gastroenteroloogia osakond

Tere.
Kuna ma ei ole kursis Teie haigusjuhuga, siis ei saa anda konkreetseid ravisoovitusi. Tarvitatakse sellistel puhkudel nii hapet pärssivaid vahendeid, sapphappeid siduvaid vahendeid, magu kaitsvaid aineid, aga kõige tähtsam on siiski korrapäraselt süüa ja juua, mitte nälgida ja suitsetada.
Dr Kariis

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Gastroenteroloogia

Gaasid

Tere.

Viimsed 4 kuud on mul esinenud iga päev gaasid. Minu probleemiks on just see, et gaasid ei välju pidevalt, hoopis jäävad kõhtu mulksuma, seega ka kõht aeg ajalt valutab.
Kuskil ...

Vastas dr Toomas Kariis

Tere.
Arvan, et on.
Mina soovitaks siiski esmalt reguleerida oma sooletöö.
Dr Kariis

Loe edasi

Kõhupuhitus

Tere!

Olen käinud kõikvõimalike arstide juures, neelanud sondi, söögitoru PH mõõtmas, aga olulist abi oma hädadele pole saanud.
Diagnoositud on mao limaskesta põletik, kuid ravi otsest ...

Vastas dr Toomas Kariis

Mille üle Te kaebate?
Lugupidamisega, dr Kariis

Loe edasi

Maopõletik

Tere!

Sooviksin teada, kas on teatud menüü, mida inimene peaks järgima kui tal on maopõletik ning sapp valgub makku? Kas mõni toiduaine on vastunäidustatud?

Ette tänades,

Vastas dr Toomas Kariis

Tere, Epp!
Sapijuha avaneb kaksteistsõrmiksoolde. Normaalse mao ja soolemotoorika korral ei peaks sapp sattuma makku. Sapp on ärritava toimega ja võib põhjustada gastriiti ehk mao põletikku. Sagedamini ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi