Näpp sai viga. 08.12.19 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Poolteist kuud tagasi oktoobri lõpus kukkusin jalgrattaga ning parema käe keskmine sõrm läks liigesest välja ja oli ca 45 kraadi vasakule viltu. Panin ta koheselt klõpsatades algasendisse tagasi, valu hetkel ei tundnud kuid õhtuks-hommikuks muutus näpp kangeks ja liigutades valusaks. Lootsin, et see läheb ajapikku üle ja ise korda, aga pole läinud. Teen nüüd küll näpule aegajalt kõverdamis trenni aga ta pole taastunud, ikka on kõverdades kange ja valus ja loota selle näpu tugevusele ei saa. Ka on see liiges jäänud paremalt poolt jämedaks.
Kas nüüd, veel nii hilja annab veel midagi paremaks teha või pean lihtsalt leppima sellega, mis on.

Lugupidamisega

Arst vastas:

Priit Ailt

Priit Ailt

Füsioteraapia

Tere,

Sõrmeliigeste traumade korral võibki taastumine kaua aega võtta. Võimalik, et trauma käigus rebenes mõni side, mis kasvab aeglaselt kinni tagasi. Senikaua kuni side pole taastunud ei saagi sõrm veel korrektselt liikuda. Jämedam võib liiges olla luutursest, mis ka ajaga kaob. Selle puhul võib kasutada külma. Liigutada võib kuni valuni, passiivseid (teise käega) liigutamisi võib teha samuti kuni valuni.

Arvan, et kuna sõrm hetkel ikkagi pigem liigub ja talub teatud koormust, siis tuleb edasi tegelede selle võimlemisega ja koormuse andmisega. Igaksjuhuks võib lasta perearstil või EMOs röntgen pilt teha aga usun, et kirjelduse põhjal sealt midagi olulist ei leita ja ravi on ikkagi pigem konservatiivne.

Edu soovides,
Priit Ailt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

Sõrme liikuvus peale traumat

Tere!

Sain korvpalliplatsil palli haaramisel trauma, mille tagajärjel diagnoositi EMO-s parema käe väikese sõrme lüli nihestus (käelabast esimese ja teise lüli vahel). Samuti ka "väike murd", ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Kuna käsi oli lahases suhteliselt pikka aega (6 nädalat), siis on hetkel esinev liigesliikuvuse piiratus (kontraktuur) täiesti normaalne nähtus. Ideeliselt võib kinni jäänud liigest ...

Loe edasi

vana trauma

tere,
aasta tagasi kukkusin sporti tehes tugevalt ühele küljele, mille tulemusena tekkis vesi reie lihase vahekihtidesse. Sai teist süstlaga eemaldatud ja ka pisut lôigatud, kuid veel aasta hiljem ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Tuleks uuesti arstile näitata.Õigem sellele,kes opereeris.Kui ei ole võimalik või ei taha,siis võiks meie kliinikus näitata dr.E.Annusele.

Dr.kaidu meitern

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi