Tuharanärvi põletik ja pilates 20.03.19 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Tere. Alates veebruari algusest olen ravinud perearsti poolt diagnoositud vasaku tuharanärvi põletikku. Valu oli tuharast pahkluuni. Käies oli väga terav valu tuharas ja sääremarja välismises osas. Üle 20 sammu ema käia ei suutnud. Olen käinud 5 korda füsioterapeudi juures ja teen iga päev füsioterapeudi antud harjutusi. Veel eile sain ima valuta käia juba ca pool tundi. Käies oli pigistav tunne, aga mitte valus. Täna hommikul ärgates oli aga valu teatud määral tagasi tulnud. Kas lisaks füsioterapeudi harjutustele võin alustada pilatese individuaaltrenniga?

Arst vastas:

Maris Perendi

dr Maris Perendi

Füsioteraapia

Confido tervisekeskus

Tere!

Paljud jalga kiirguvatest valudest saavad alguse hoopis seljast, isegi siis, kui seljavalu ei ole peamiseks sümptomiks. Loodan, et põhjalik selja hindamine on tehtud ja muud diagnoosid välistatud. Vähese taustainfo tõttu on täpseid soovitusi raske anda, kuid liikumine valu piires on siiski soovitatav. Kui Pilatese harjutused sümptomeid ei ärrita ja olukorda hullemaks ei muuda, võib soovi korral neid teha. Ka füsioterapeudi poolt antud harjutustega soovitan jätkata, kuniks sümptomid leevenevad. Kõige parem oleks, kui konsulteeriksite oma füsioterapeudiga, kes omab teie olukorrast paremat ülevaadet.

Heade soovidega

Maris Perendi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

põlvetrauma

Tere! 4-kuud peale põlvetraumat on liigeses painutuskontraktuur 15 kraadi. MRT- uuring tuvastas mediaalse külgsideme venituse, kuigi arst kahtlustas alguses meniski vigastust. Põlve liikuvus praeguseks ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Juhul kui trauma järgselt põlv sirgeks ei lähe, võib probleem olla reie tagakülje ja/või põlve õndla lihastes, mis hoiavad liigest pinges ja ei lase sellel lõpuni sirutuda. Võimalik, ...

Loe edasi

Valuline sääre kõõlus

Venitasin korvpallimängus joostes parema jala Achilleuse kõõlust. See on nüüd valuline ja takistab käimist, räkimata jooksmisest.
Kas jahutada liigest vi anda sooja?

Maris Perendi

Vastas dr Maris Perendi

Tere!

Oluline on välistada Achilleuse täielik või tõsisem rebend, mis võib vajada paranemiseks operatiivset ravi või fikseeritud asendit ortoosiga. Rahu, külm, kannakõrgendus ning valu- ja ...

Loe edasi

Väga tugev kaelavalu

Tere!

Umbes nädal aega tagasi “magasin” ma oma kaela ära. Hommikul ärgates oli kael kange aga polnud väga valus. Eks ta paar päeva kange oli ja siis ilmus mu kõrva juurde põse peale lümfisõlm. ...

Maris Perendi

Vastas dr Maris Perendi

Tere!

Närvipõletiku puhul ongi tegemist väga ebameeldiva ja piinava valuga. Häiritud võivad olla nii pea kui ka õla liigutamine ning üldse mugava/valuvaba asendi leidmine. Leevenduseks võib ...

Loe edasi

Põlvekedra vigastused

Tere, mul on MRTs tuvastatud põlvel patella alta, patella sideme tendinoos ning viited Hoffa keha pitsumisele ehk maakeeli sain ma aru, et põlvekeder on paigast ära. Kas peale kreemide ja mingite kummilindi ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Juhul kui põletikuvastased vahendid ( tabletid) ja terapeutilised harjutused ei ole piisavalt aidanud, siis võib veel proovida elektriravi valu piirkonda - näiteks ultraheli läbi põletikuvastase ...

Loe edasi

Valutavad liigesed

Tere!

Mul on olnud juba mitu aastat liigestega väiksemaid probleeme, ei ole erilist probleemi asjas näinud, aga küsin igaksjuhuks üle. Taustainfoks nii palju, et mul on hüpermobiilsed liigesed, ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Kirjelduse põhjal arvan, et abi võiks olla stabiilsus/ tasakaalu harjutustest, mis vähendavad liigeste hüpermobiilsust. Tõenäoliselt pole tegemist tõsisema liigeshaigusega, kuid pidevat ...

Loe edasi

Ishias

Tere,
Minu mure seisneb selles, et mul on aasta aega kestnud nö ishias (nervus ischiadicus). Mul on tehtud ka MRT nimmeosast ja see oli ilma patoloogilise leiuta.
Olen käinud väga palju füsioteraapias ...

Gerly Truuväärt

Vastas dr Gerly Truuväärt

Tere, vabandust vastuse viivituse pärast. Teie selja mure seisneb peamiselt pikas autosõidus ja istuvas töös- see on tõesti koormav seljale ning masaaz ja füsioteraapia ei ole piisav et seda tasakaalustada. ...

Loe edasi

Millist jalatuge kanda peale kipsi maha võtmist fribula tagumise otsa murru korral?

Tere! Väänasin veebruaris libedaga oma jala välja ja EMOs selgus ,et on fribula tagumise otsa murd.Nüüd on 4 nädalat mõõdas ja lubati kips maha võtta.Mure selline et millist jalatuge peale kipsi kanda ...

Maris Perendi

Vastas dr Maris Perendi

Tere!

Teie kirjeldusest võib oletada, et murd on paranenud hästi ja täiskoormus jalale on lubatud. Tööle naasmisel on kõige mugavam variant järgmised paar nädalat toestada hüppeliiges näiteks ...

Loe edasi

põlvevalu

Tere! Mul algas probleem põlvega kuskil kuu aega tagasi. Olen harrastussportlane ja jooksen.Nüüd peale trenni hakkab põlv valutama. Olen hoidnud põlvel jääkotikest ja ka tiigrisalviga määrinud,aga erilist ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Koormusjärgse põlvevalu korral tasub esialgu üle vaadata jooksu jalatsid, soovitan pöörduda Jooksueksperdi poole. Lisaks sellele võib abiks olla ortopeedilised tallad, juhul kui teadlikust ...

Loe edasi

lapse selg hüpates valus

Tere,

8aastane laps tegeleb sportakrobaatikaga 4x nädalas. Viimasel nädalal on kurtnud, et selg teeb hüpates valu. Üritan kirjeldada lapse sõnadega. Valu tekib selgrooo läheduses, selja keskosas ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Kirjelduse põhjal arvan, et tegemist on lihasvaluga, mida saab leevendada massaazi, soojendavate kreemidega (Sixtus Thermosix) ja elektriraviga (lõõgastavad voolud). Valu tegevad tegevusi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi