säärelihase trauma 22.12.18 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

7 detsembril vaatasin telekat jalad olid teise toolipeal puhkamas siis tõusin ja tagin paar kiiremat sammu ja paremast säärest käis raks läbi -mõtlesin ,et luumurd käimine oli võimatult valus.imelik oli see ,et paiste ei läinudki ja siniseks ka aga nüüd olen vahelduva eduga käinud vahepeal peaaegu ,et hea ja siis jälle läheb kuni hüppeliigeseni paiste säär ka paistes ---mida teha.

Arst vastas:

Gerly Truuväärt

dr Gerly Truuväärt

Kiropraktik

Confido tervisekeskus

Tere! Vabandust, et vastus Teie küsimusele viibis ning loodan, et olete saanud abi. Kõlab, et tegu võib olla kerge achilluse kõõluse rebendiga. Seda peaks siiski vaatama ja diagnoosima esmatasandi arst - perearst või ortopeed. Kui rebend ei ole laiaulatuslik siis tavaliselt paraneb tõesti ise, võib aidata K teipimine. Kui paistetus ja valulikus on taandunud, siis kindlasti tuleks alustada taastavate harjutustega. Täpseid harjutusi saavad teile soovitada meie füsioterapeudid.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

Achillisuse kõõluse rebendi ennetamine

Tere,

Kuu aega tagasi korvrpalli trennis, rebestasin achilliuse kõõlust, mille tagajärel tehti ka operatsioon. Kirurg Ütes,et treenima saan hakata intensiivselt alles 6 kuu pärast. Küsimus: ...

Priit Ailt

Vastas Priit Ailt

Tere,

Achilliuse kõõluse rebendist taastumine on pikk protsess ja juhul kui soovid tulevikus samal tasemel edasi sporti teha, nõuab korraliku taastusravi.

Uue rebendi võib põhjustada ...

Loe edasi

õlavarreluu trauma

Tere! olen 30.a naine ja mul oli 31.05.03. õlavarreluu killunenud murd. nüüdseks on tehtud kaks op-i, plaadid eemaldatud, lahti murtud liiteid ja ravivõimlemine jätkub. aga õlaliiges on piiratud liikuvusega. ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

See trauma paranemine võtab pikka aega,teie kõige tähtsam ravi praegu on :ravivõimlemine hea spetsialisti juures.

Paranemist,soovides dr.Kaidu meitern

Loe edasi

achilleuse kõõlus?

Tere.
Olen aktiivselt kestvussporti (jooksu) harrastav naisterahvas. Suvi läbi andsid peale jooksu kergelt tunda säärelihase alumised otsad-sidemed, kannast 10 cm ülespoole, olles nagu "kokku e. ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Jah,see on Ahhilleuse kõõluse ülekoormus-Pange kanna sisse 7-10 mm paksused kõrgendused.
DR.K.Meitern

Loe edasi

Valu põlveõndlas/säärelihases

Tere,
valu tekib näiteks kükitades, üleüldse jalga kõverdades, peale füüsilist koormust on jalg kange, sirgu on raske ning valulik ajada. Valu algab nagu kusagilt põlveõndlast ja ulatub säärelihase ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Kahjuks ei tea,kas teil oli ka trauma ja kui vana Te olete.Teil võib olla menisk katki

Paranemist soovides,dr.Kaidu Meitern.

Loe edasi

säärelihase venitused

Olen 45- aastane mees. Tegelen spordiga umbes 30 aastat. Tegelen tavaliselt 3 korda nädalas. Korra nädalas käin jõusaalis. Peale jõusaali treeningut ülejärgmisel päeval käin tavaliselt jooksmas (krossijooks), ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Esmalt tuleks enne jooksu säärelihaseid korralikult venitada,kanda kõrgema kannaga jooksususse või sussi sisse panda kõrgenduspadi.Peale jooksu aga võiks määrida jääkreemiga,teha massaazi.
Loe edasi

säärelihase rebestus 2

Tere jälle

Millised on need spetsvenitusharjutused ? Kus nende kohta infot saaks?

Lugupidamisega
LY

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!
Tuleks käia mõne füsioterapeudi vastuvõtul,näit.meie erakliinikus saab reg.tel.6461436,Kristi
Dr.Kaidu Meitern

Loe edasi

säärelihase rebestus

Tere
Kas on peale igasugute geelidega määrimist on ka muid ravimooduseid säärelihase rebestuse kiiremaks paranemiseks ? Traumapunktist õeldi , et sportimisest tuleb loobuda vähemalt 2-ks kuuks , ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!
Säärelihase venituse puhul tuleks kõigepealt kontsa alla kinga/sussi sisse panna kõrgendus(7-10mm),teiseks hakata tegema spetsvenitusharjutusi(et neid paremisni teha,tuleks sisse võtta põletiku/valu ...

Loe edasi

õlaliigese trauma

Kui kaua võib aega võtta liigese traumajärgne paranemine või võib jäädagi valutama, praegu on möödas 10 kuud ja ikka annab veel tunda ja on liigutades valulik? Trauma tekkis pallivisete tagajärjel.

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Palliviskest tekkinud trauma võibki jääda valutama,kui seda ei ravita.Tuleks pöörduda ortpeedi poole.

Tervenemist soovides,dr.Kaidu Meitern

Loe edasi

HÜPPELIIGESE TRAUMA

Tere! Olen 24.a tütarlaps.Umbes 4 aastat tagasi juhtus trennis trauma, sain löögi hobuselt vastu parema jala hüppeliigest.Löögist sain mõra liigese sisemisele küljele.Kipsi ei pandud.Mitu kuud hiljem tekkis ...

Vastas dr Aalo Eller

Pean nägema Teie jalga ja Rö-ülesvõtet hüppeliigesest,alles siis saan midagi soovitada.



Lugupidamisega A.Eller

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi