Randme trauma 23.10.16 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Kukkusin 2016 aasta talvel jääl vasakule randmele, mille järgselt käis terav valu, tekkis paistetus ja tohutu valu, mis ei möödunud. Käisin arsti juures ning luumurdu ei tuvastatud, räägiti, et tegu on väiksema mõraga ning põletikuga. Kirjutati välja ortoos, valuvaigistid ja öeldi, et peaksin välitama ülekoormust. Suuremad valud kestsid 2 kuud pärast kukkumist ning siis oli mõnda aega rahulik. Nüüd olen taas seisus, kus ranne on paistes, pöörata ning liigutada praktiliselt ei saa, tohutud valud igas asendis. Püüdsin suhelda perearstiga sel teemal, kuid õde andis teada, et arst on 2 nädalat eemal ning õde ütles, et polegi mõtet perearstile minna, parem kirjutab mulle tugevamad valuvaigistid ning pean vältima liikumist. Kuna ma olen siiski 24-aastane, siis sooviksin ma püsivamat lahendust, tahan saada terveks, mitte valuvaigistitest sõltuda. Kas oskate soovitada, kuhu ma peaksin oma randmevaludega pöörduma või mida sellises olukorras teha?

Arst vastas:

Priit Ailt

Priit Ailt

Füsioteraapia

Tere,

Arvan, et tuleks kindlasti minna ortopeedi vastuvõtule, kes hindaks omaltpoolt rannet ja määraks valuvaigistite kõrvale veel teisigi ravi võimalusi - näiteks elektriravi/ laserravi. Soovitan pöörduda Spordimeditsiini SA või Ortopeedia arstide poole.

Juhul kui ortopeedi juurde aega lähiajal ei saa, siis võtan vastu Füsioteraapia Kliinikus ja saan seal omaltpoolt alustada valuraviga. Senikaua soovitan määrida Diclac geeliga ja teha koormusvabalt randme painutusi-sirutusi, mitte ringliigutusi.

Priit

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

randmeluumurd

Tere! Mu ema kukkus libedaga oma paremale käele (dets'03) ja randme juures kahes kohas nukidel (röntgenpildi järgi) sai luu viga: katki. Pandi kips peale, 1 kuu hiljem võeti ära: käsi oli sõrmeotstest ...

Vastas dr Kaidu Meitern

tere,

Teie emal oli kirjelduse järgi nn. kodarluu tüüpilise koha murd, mis on
luuhõrenemise tõttu kergesti tekkiv luutrauma teatud east alates.
Esialgne ravi nihkumiseta liigeselähedaste ...

Loe edasi

valu randmes

Tere!

Mul on juba pool aastat olnud valus vasakut rannet alla ja üles painutada(allapoole on valusam). Lisaks sellele on randmel mingisugune mügarik, mida teise käe randmel ei ole. Milles ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!
Asi võib olla randme liigesesideme ülekoormusest tingitud põletikus või ka randme kõõlustupede paksenemises,mis samuti tingitud põletikust.

Dr.K.Meitern

Loe edasi

opijärgne probleem

Tere!
Kas võib probleemi tekitada minu meelest peaaegu olematu (1x3 mm) luukild, mis pärast oppi on jäänud sinna kuskile pöidla ja randme kanti (rö pilt näitab)?
Reumatoloog arvab, et võib ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Liigesesisene luukid võib kindlasti tekitada valu.

Dr.K.Meitern

Loe edasi

randme vigastus

Tere, minul on parema randme SL ligamendi praktiliselt täielik rebenemine, mida sellisel juhul ette võetakse, kas tuleb teha operatsioon?

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Tuleb kindlasti teha operatsioon,meie kliinikus(t.6461436) on olemas käekirurg(dr.A.Heimann)kes ka teeb selliseid operatsioone.

DR.K.Meitern

Loe edasi

õlaliigese trauma

Kui kaua võib aega võtta liigese traumajärgne paranemine või võib jäädagi valutama, praegu on möödas 10 kuud ja ikka annab veel tunda ja on liigutades valulik? Trauma tekkis pallivisete tagajärjel.

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Palliviskest tekkinud trauma võibki jääda valutama,kui seda ei ravita.Tuleks pöörduda ortpeedi poole.

Tervenemist soovides,dr.Kaidu Meitern

Loe edasi

ranne

Naine, 34a.

Kõva muhk randme siseküljel (pöidlast allpool). Väga valus teatud

liigutustel (käepöörded, raskuste kandmine peopesal). Rippuvas

asendis ...

Vastas dr Andres Kukner

Tere. Vohand randmel võiks olla tavaline ganglion . Pole välistatud aga ka mõne teise haiguse esinemine. Soovitaksin Teil pöörduda kirurgi või ka ortopeedi vastuvõtule.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: