Millest tekib BAKERI tsüst? 07.12.01 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Tere! Mul on diagnoositud BAKERI TSÜST põlveõndlas, selle all vana hematoom. Kuu aega tagasi paistetas jalg üles,jalale tõusmine ja kõndimine raskendatud,põlves valud ja tuline. Põlv endiselt paistes. Teadaolevalt traumat pole olnud ,jäikust liigestes olen tundnud juba pool aastat. Enne seda reumatoloog alustanud ravi salatsüperiiniga(kuu tagasi).Olen pöördunud TÜ KLIINIKUMI. Mida arvate teie ,kas vajalik oleks sekkuda artroskoopiliselt?

Tänan!

Arst vastas:

dr Andres Kukner

Ortopeed

TÜK Traumatoloogia ja ortopeedia kliinik, Päevakirurgia Erakliinik Medex

Tere. Peab kohe ütlema, et kõik põlveõndlas asuvad haiguslikud muutused ei ole Bakeri tsüstid. Millise konkreetse protsessiga Teie põlve juures tegemist on ja kas seda peab artroskoopiliselt ravima, selgub ainult ortopeedi vastuvõtul. Tartus registreeumine vastuvõtule 318-199; 366-088.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

Põlvetrauma

Olen 5 aasta jooksul saanud 3-4 korda põrutada vasemast põlvest-kukkumised-kuid pole olnud luumurdu ega mõra, sügisel hakkasin aktiivselt trenni tegema ja sellega kaasnesid valud põlve sees. Tehti nõrga ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Arvan,et operatsiooni ei vaja ja aitaks konservatiivne ravi ,kui esinevad valud.

Dr.K.Meitern

Loe edasi

ikka põlvest

Mõõdunud aastal oli mul hüppeliigese kant tugevas turses ja siis tehti Mustamäe haiglas UH doppleuuring veresoontele, süvaveenide patoloogiat polnud, kuid põlveõdlas 0,8x2,3x2,76 cm selgepiiriline kajavaba ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Kas Teil on artroos,näitab Rö-pilt.Valu võib anda ka Bakeri tsüst,täpsemalt aga kui vaatab üle ortopeed.Enne võiksite võtta põletikuvastaseid tablette-ibuprofeen diklofenak.Me kliiniku ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: