Koksartroos ja valud sääres 13.01.04 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Olen 63 aastane töötav naine bilateraalse koksartroosi diagnoosiga. Eriti tugevasti annab viga tunda vasakus puusas, mille liigesepilu on ka Rö-pildi järgi tugevasti ahenenud ja liigesepinnad ebatasased. Liigesed, eriti just see vasakpoolne, annavad tugevaid, kubemepiirkonda ja reie pealmistesse lihastesse lokaliseeruvaid valuaistinguid, mis tohtrite sõnul olevatki koksartroosile omased.
Aga lisaks puusaliigese valule esinevad vasakul pool öösiti (mõnikord ka päeval puhkeolekus) tugevad valud, mis kiirguvad põlve alla ja jalarandme kohale. Valu on põletav, mõnikord pulseeruv ning ümbritseb nendes kahes kohas jalga poolrõnga kujuliselt, ainult esipinnalt. Kui tõusen ja käin ringi, õnnestub vahel valust vähemalt ajutiselt lahti saada, aga kahjuks mitte alati.
Küsimus: kas eelnimetatud valusid võib panna koksartroosi arvele või on artroos jõudnud ka põlvedesse, mis umbes pool aastat on tugevasti naksunud. Olen 5 kuud tarvitanud suurtes, 3 g annustes glükoosamiini tablette ja Arthryl pulbreid, võtan ka Ibuprofeni 1,2 g päevas.
Olen tänulik, kui leiate aega mulle vastamiseks.

Arst vastas:

dr Kaidu Meitern

Ortopeed

Artrosportkliinik

Tere!

Eks kosartroosivalud võivad kiirata ka põlve.Neid tuleb eristada mõnikord ishiase valudest,mis kiirgava aga sääre välisküljele.

Dr.K.Meitern

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

Valu jalas

Tere
Nimelt kuskil 6 kuud tagasi algasid mul paremas jalas valud, nüüd diagnoositi puusaliigeses mõlemapoolsed artroitilised muutused. Hetkel on just sääres täiesti väljakannatamatud valud, ei saa ...

Maris Perendi

Vastas dr Maris Perendi

Tere

Kõige sagedamini on kirjeldatud valu puhul tegemist närvivaluga, mis saab alguse seljast. Arvatavasti on rötgenis kirjeldatu juhuleid ja mitte valu põhjus. Puusaliigese valu on enamasti ...

Loe edasi

Säärelihase rebend?

Jooksmisel sääres sähvatusvalu alt üles, nagu midagi oleks rebenenud. Varasemalt sääres lihtsalt nö kiskunud. Kõndida ilma valuta ei saa, valuvaigisti ei mõju. Jalga varbal hoides annab pisut rohkem liikuda. ...

Maris Perendi

Vastas dr Maris Perendi

Tere

Kuna tegemist on täna juhtunud traumaga, soovitan siiski EMO-sse pöörduda, et välistada kannakõõluse rebend. Vähese kirjelduse põhjal ei saa kahjuks probleemi põhjust välja selgitada.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: