jooksja kannatrauma 03.06.02 / Füsioteraapia

Külastaja küsib:

Tere!

Kirjutan oma 42 aastasest mehest, kes sügisel jooksuvõistluse käigus sai kannatrauma, mis algul ei teinud suurt häda, kuid kevadel siiski mehe arsti juurde sai.
Esimene arst, kelle juurde ta aprillis pöördus, arvas tegu on achilleuse kanna traumaga ja võttis röntgeni, kust ilmnes, et põletik ei ole (veel) krooniline ja kirjutas talle põletiku- ning valuvastase antibiootikumikuuri. See ei vähendanud valu ega muutnud midagi. Ka teine arst kirjutas samalaadse ravimi ja füsioteraapiat: 6 korda 10 min ultrahelimassaazhi ning 10 min külma kompressi. Teraapia on läbi, ravimid on võetud, kuid abi ei ole. Röntgenis ilmnes küll väike kasvav luu jala tallaosas.
Lihasvalu meenutav valu on kannas, kuid kiirgab tugevalt jala välisküljele. Ka välisel vaatlemisel on see teise jala kannast pisut tumedam, soojem ja pisut erineva kujuga, kõrgem. Puudutamisel on valus. Valu on väiksem hommikuti, tugevam väiksemagi pingutuse järgselt.
Jooksmine on mehe ainus tõsine harrastus ja talle väga tähtis lõõgastumisviis. Seni on ta jooksmisest loobunud, et kannale rahu anda, kuid liikumatus mõjub ta psüuhikale halvasti. Sellepärast on ta osa võtnud ühest 4km jooksuvõistlusest ja käib aeg-ajalt käib ujumas.
Palun aidake, millest võiks teie meelest kannavalu tingitud olla ja milline oleks õige ravimisviis? Me ei tea isegi, kas valu on kannast (lihasest, liigesest) või sellest luust. Tänan teid väga abi eest!

Arst vastas:

dr Kaidu Meitern

Ortopeed

Artrosportkliinik

Tere!

Kanna piirkonnas on õige mitu vigastust(kukekannus,rasvapadja põletik,Achilleuse kõõluse põletik,limapaunapõletik jne) ja sellepärast ei saa täpset diagnoosi panna.Võin soovitada spets kannakapi kandmist sussi sees ja ikkagi ortopeedi poole pöördumist,kes teeks kortisoonisüsti.

Paranemist soovides,dr.Kaidu Meitern

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Füsioteraapia

sporditraumad ja ortopeedia

50aastane mees,jooksja,tegeleb spordiga 20 aastat,2,5 a.valutavad jala tallad,"fascitis plantaris",ortopeed soovitab opereerida.Mees on Rootsi kodanik,ja Rootsis ei ole kirurge,kes saaks seda teha,kas ...

Vastas dr Kaidu Meitern

Tere!

Kas mees on kõik konservatiivsed ravimeetodid-kortisoonisüst,spets kannatoed jne. ära proovinud.?Jah,seda on ka meil Artrosportkliinikus võimalik opereerida.

DR.K.Meitern

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: