CRP analüüs kilpnäärme haigusega 15.10.20 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere

soovin teada, kas CRP vereanalüüs 11mg/l ( norm<5 mg/l)
võib olla tingitud kilpnäärme kroonilisest haigusest?
Kui suur CRP väärtus on tavaline sel juhul?
Võtan levotüroksiini 88 mcg.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Krooniline türeoidiit ja kilpnäärme alatalitlus CRV tõusu ei põhjusta. Tegelikult on CRV 11mg/l tõusnud üsna minimaalselt, selle põhjuseks võib olla mistahes madala aktiivsusega põletik - põskkoopas, liigestes, hambajuures jne.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnääre

Vereanalüüs näitas muutusi kilpnäärme talituses, esimene analüüs FT4 15,2 ja TSH 6,61. Teine analüüs kuu aega hiljem FT4 13,6 ja TSH 9,53.
Mis minu kilpnäärmega toimub ja kui mures ma peaksin olema?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil on tasapisi kujunemas kilpnäärme alatalitlus. Suure tõenäosusega vajate asendusravi sünteetilise kilpnäärmehormooniga. Lisauuringuteks ja ravi alustamiseks palun võtke ühendust oma perearstiga.
Loe edasi

Kilpnäärme antikehad

16 a tagasi lõigati mul kilpnäärme sõlm (struuma). Kilpnäärme hormoon on koguaeg normis olnud. Peale operatsiooni tarbin asenduseks L-Thyroxin`i 100. Aasta tagasi mõõtsin antikehi ja need üle normi (1300) ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Igas laboris on oma normväärtused ja millises Teie analüüs tehti, ma ei tea. SA PERH-i laboris on CRV normi ülempiiriks 5mg/l, seega kõik CRV väärtused, mis on väiksemad kui 5, on normis. Seega ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus?

Tere!

Kas võib olla nii, et TSH analüüs on korras, kuid Türeoidperoksüdaasi vastane IgG seerumis näitab kilpnäärme ala- või ületalitlust?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Türeoidperoksüdaasi vastane IgG seerumis ei näita kunagi kilpnäärme talitlust, vaid immuunsüsteemi reaktiivsust türeoidperoksaüdaasi suhtes ja ainult seda. Kui TSH on normis, on kilpnäärme ...

Loe edasi

Kilpnäärme analüüs

Kuidas ravida kilpnäärmet, kui analüüs on Kilpnäärme analüüs TSH<0.010, FT4 38?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist on kilpnäärme ületalitlusega. Ravitakse kilpnäärmehormoonide sünteesi pärssivate tablettravimitega, millest Eestis on saadaval tiotiil ja thyrozol. Ravi võib korraldada ka perearst, ...

Loe edasi

Kilpnäärme analüüs

Kilpnäärme analüüs näitas 0.010 samas kui norm on 0,4-4. Ferritiin 6.3. Mida see tulemus näitab ja kas see on väga halb?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt peate silmas TSH (türeostimuleeriv hormoon) väärtust 0,01 mIU/l (N 0,4-4,0 mIU/l). Väärtus viitab kilpnäärme pigem mõõdukale ületalitlusele. Tõenäoliselt vajate ravi.
Tervitades,
Loe edasi

Kilpnäärme analüüs

Tere!
Olen ülekaaluline ja andsin kindluse mõttes vereanalüüsi kilpnäärme uuringuks. Sain vastuseks TSH 1,95 - on see hea näitaja? Minu perearsti õde on piiratud eesti keele oskusega ja ta oskas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie TSH on normis ja kilpnäärme talitlus seega korras. Ongi "Okay!"
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

kilpnäärme analüüs

kui hull asi on analüüs S-TSH 53.813

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Asi on piisavalt hull. Ruttu arsti juurde, vajate asendusravi või olemasoleva ravi korrigeerimist.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

S-TSH

S-TSH 0, 899. Mida see analüüs näitab?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
See analüüs näitab, et Teie kilpnäärme talitlus on normis.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

kilpnääre ja ainevahetushäire

Tere!
Minu ema, 45 aastat vana, on kilpnäärehaige. Alguses oli kilpnöääre ületalitlus (toksiline), siis raviti reaktiivse joodiga, ning nüüd peale ravi esineb alatalitlus. Temale kirjutati välja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie ema kilpnäärme analüüs näitab, et alatalitlus ei ole praeguse asendusraviga piisavalt kompenseeritud - TSH on liiga kõrge. Tõenäoliselt vajaks ta L-türoksiini annuse suurendamist 150 mikrogrammile ...

Loe edasi

kilpnääre

Kas kilpnäärme haigusega vöib esineda köha

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Laste puhul, harva ka täiskasvanutel, võib kilpnäärme suurenemine põhjustada "köhatamist". Rögaeritust ja hoogudena esinevat köha kilpnääre ei põhjusta.
Tervitades,
...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: