sõlmed kopsus 10.10.20 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Kas peaksin murertsema, veebruaris kompuutri vastus oli selline, hetkel kaalun kas nõuda perearstilt rõntenit või kas see näitab midagi?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Esiteks ei ole "sõlmed kopsus" endokriinhaigus. Kopsuprobleemid kuuluvad ikkagi pulmonoloogi ehk kopsuarsti kompetentsi. Tõenäoliselt peab kopsuarst pädeva otsuse andmiseks Teie kompuuteruuringu pilti nägema. Soovitan rääkida perearstiga ja paluda suunamist pulmonoloogile.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Sõlmed kilpnäärmes

Lp dr Anu Ambos!


Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme sõlmed.

Tere.
Olen 53 a. naine.
Kilpnäärmes avastati sõlmed, alatalituse ja ületalituse näidud korras.
Võeti proovid.
Kui ohtlikud on sõlmed?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nn. kilpnäärmesõlmed on enamasti healoomulised kasvajad (adenoomid) või tsüstid. Kilpnäärme pahaloomulist kasvajat tuleb ette suhteliselt harva, kuid igaks juhuks tuleks siiski üle 1cm läbimõõduga ...

Loe edasi

mure

Tere!
Mure järgmine. Mul on juba eelmise aasta oktoobrist alates vasakul all kõhus nüri-torkiv tunne, nüüd on veel lisandunud, keha temperatuur 35,5-35,7, vererõhk on langenud, vahel on kuiv köha, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnääre ei saa mingil muul moel mõjutada keha temperatuuri, tekitada "tunnet" kõhus või kopsus ega muid vaevusi kilpnäärmest tegelikult kaugel paiknevates organites, kui hormoonide tootmise ...

Loe edasi

Kilpnääre ja tema sõlmed

Mul on olnud päritavalt kilpnääre suur juba 18-aastasest, aga võib-olla ka varem. 2009.a. käisin kontrollis ja siis öeldi, et olge õnnelik, et teil ei ole sõlmi kilpnäärmes. Käisin eile tegemas ultraheli ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
"Sõlmed" kilpnäärmes on kas healoomulised adenoomid või tsüstid (vedelikusisaldusega sõlmekesed). Hulgisõlmeliste muutuste korral on pahaloomulisuse oht väike. Üle 50a. vanustel naistel esineb ...

Loe edasi

struuma

Tere,

mul on diagnoositud struuma, milles leiduvad veel sõlmed. Sooviksin teada, mida tähendab isoehh.sõlmed ja hüpoehh sõlmed. On võetud ka proov, veri, rohke kolloiud , üksikult ja kogumikena ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Isoehhogeensete sõlmede puhul (ultrahelis sarnased ümbritseva koega) on tavaliselt tegemist adenoomide ehk healoomuliste kasvajatega, hüpoehhogeensete sõlmede puhul (ultrahelis ümbritsevast ...

Loe edasi

sõlmed

Palun,kas te seletaksite,mida tähendab:suurenenud sõlmed kilpnäärmes.Kas on tegu mingisuguse kasvajaga,mis on millegi tulemus ja kas ravi on kirurgiline.
Nimelt käisin ultrahelis,kus mulle öeldi,et ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme sõlmeline suurenemine on sage nähtus ja selle täpsed põhjused teadmata (pärilikkusel on teatav roll). Sõlmed on enamasti kas kilpnäärmekoest lähtuvad healoomulised kasvajad (adenoomid) ...

Loe edasi

kilpnääre ja IVF

Tere,
Sooviksin teada, kas kilpnäärme sõlmed võivad ohustada kunstliku viljastumise õnnestumist? Kas sõlmesid on võimalik ravida ka looduslike ravimitega?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Sõlmed kilpnäärmes kunstliku viljastamise edukusele ei mõju. Kui kilpnäärmehormoonid on korras s.t. kilpnääre töötab normaalselt, on kõik OK ja võite loota õnnestumisele.
Looduslike ...

Loe edasi

kilpnääre

Tere!

Mul on diagnoositud kilpnäärmes sõlmed, üle-ega alatalitust pole. Tahtsin küsida kas see on normaalne kui vahel kilpnäärde(kõrisõlmest paremale poole)valu lööb, vahel lihtsalt painab ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärmehaigused tavaliselt valu ei põhjusta, ka sõlmed kilpnäärmes on enamasti valutud. Seega ei tahaks Teie kaelavalu kilpnäärmega seostada. Kurtke muret perearstile ja laske tal kaela ...

Loe edasi

tsüstid ja sõlmed kilpnäärmes

Tere
Kui kilpnääre on suurenenud (60 cm3) ja kude difuussete struktuursete mmuutustega (mõlemas sagaras tsüstid kuni 6 mm ja ühes sõlmed 34x12x13mm), kas ravi türoksiiniga võib suurendada tsüstide ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõige tõenäolisem on, et L-türoksiin ei mõjuta üldse ei tsüste ega sõlmi. Aastate jooksul kilpnääre tasapisi suureneb ja tablettravi seda pidurdada ei suuda. Teie kilpnääre on nii suur, et ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: