24h uriin 18.05.20 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

24 h uriini kortisool ületas üle normi, ent veres sisalduv kortisool oli üle normi öösel, hommikune normi vahemikus ja hiljem 1mg deksametasooni testiga suprimeerus.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Ega muud teha ei olegi kui oodata ja vaadata - nii nagu Teie ise, nii ka Teie raviarst. Cushingi tõbi võib olla intermitteeruv (vahelduva kuluga) või piiripealne ja diagnoosimine pole alati lihtne. Kuna kortisool on stresshormoon, võib mõnikord ka pikemaajaline tõsisem stress selle hormooni taset tõsta. Ja on ka ravimeid (näiteks beebipillid), mis võivad analüüside tulemusi moonutada. Piiripealne haigus on siiski leebe kuluga ja Teie elu ohus ei ole. Samas tuleb kõik jälgimisprotseduurid läbi teha ja ühel hetkel võib siiski haigus ennast tõepoolest ilmutada. Kõigile küsimustele maailmas ei olegi alati vastuseid …
Seega varuge kannatust ja säilitage usalduslik suhe oma arstiga. Aeg annab arutust.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

ASO peaaegu 1300

Tere, millest võib olla tingitud nii kõrge ASO näitaja (1265)? Enne mandlilõikust oli 600 ringis ja need lõigati juba 3 aastat tagasi. Perearst saatis nüüd nina-kurguarstile, seal võeti ninast ja kurgust ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie küsimus on esitatud valel aadressil. ASO-tiitri tõus ei viita ühelegi endokriinhaigusele. Soovitan pöörduda nina-kurgu-kõrvaarsti või reumatoloogi poole.
Tervitades,
...

Loe edasi

pulseerivad hormoonid 24h uriinis

Tere

Kas Eestis on võimalik määrata pulseerivaid hormoone, nt kasvuhormooni, 24h uriinis ? Vereanalüüsid nende kohta väärtuslikku infot ei anna.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kasvuhormooni 24t uriinis Eestis määrata ei saa (ega tehta seda tegelikult ka mujal kuigipalju). Kasvuhormooni sekretsioon on tõepoolest pulseeriva iseloomuga, kuid sellest saab adekvaatse ...

Loe edasi

kõhulahtisus

Mul diagnoositi haigus colitis ulcerosa.Võtan raviks pentasa 2 korda 24h ja supp pentasa ööseks.Ravi on kestnud nädala,aga tulemust seni ei ole.2 nädalat olen ka haiguslehel olnud.Millal võiks ravi hakata ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks tuli küsimus valel aadressil. Soovitan selle esitada gastroenteroloogile (mao-soolearstile).
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: