kilpnäärme proovid 15.12.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

küsin oma kilpnäärme proovide kohta, tehtud Synlabi laboris, kas ma vajan ravi, kui näitajad on järgmised : TSH 6, 23 mlU/l, FTA 12,84 pmol/l, anti TPO 194 ku/l, proov tehtud12.12. 2019, (eelmine TSH proov oli paar kuud varem 2,71 mlU/l).

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
TPO kõrge tiiter näitab, et tegemist on autoimmuunse kilpnäärmehaigusega ja vajate ka edaspidi kilpnäärme talitluse osas jälgimist. FT4 on normis ja kuigi TSH on võrreldes varasemaga mõõdukalt tõusnud, siis arvestades vanust Te esialgu veel ravi ei vaja. Küll aga tuleks 3-6 kuu möödudes teha uus analüüs.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnäärme proovid

Tere!
Küsiks kas minu kilpnäärme proovid on korras:?

TSH-0.78
fT3-4.66
fT4-13.69
TPO IgG-28
Tänan teid Väga!

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, kilpnäärme proovid on korras.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Analüüsid

Tere
Küsiks kas minu kilpnäärme proovid on korras:
TSH-0.51
fT4-15.6
TPO IgG-7

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, Teie kilpnäärme analüüsid on korras.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ja iiveldus

Tere

Lõpetasin imetamise (järsult) veidi enam kui 2 kuud tagasi. Mul on aastaid olnud kilpnäärme alatalitlus ning raseduse ja imetamise ajal püsisid proovid heas korras. Küll aga ca kuu aega ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Toetudes Teie poolt ära näidatud TSH väärtusele ma kilpnääret Teie vaevuste põhjusena küll ei näe. TSH on veidi üle normi, kuid muutus on minimaalne ja vaevusi ei põhjusta. Imetamise ärajätmine ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus ja täiskõhu tunne

Tere olen 34a naine, kaalun 60 kg ja 175 pikk. Mul on kilpnäärme ületalitlus välja löönud elus 4x. Kahe kuu jooksul peale ravi näidud normaliseeruvad ja siis jälle 4-5a kõik korras. Nagu elan stressirikast ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme ületalitluse korral on energia kulu organismis oluliselt suurenenud - süda töötab kiirenenud rütmis, lihaste toonus on tõusnud, organismis toodetakse rohkem soojust kui vaja läheb, ...

Loe edasi

Kilpnääre ja Nexplanon

Tere, kas rasestumisvastased vahendid (implantaat) võivad mõjutada kilpnäärme vereproovi tulemusi? Terve elu olnud alatalitus, kuid nüüd näitab et proovid korras.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei, rasestumisvastased vahendid kilpnäärme talitlust ei mõjuta. Noortel inimestel võib tagasihoidlik hüpotüreoos mõnikord taanduda. Kui hormoonanalüüsid on praegu korras, siis te L-türoksiini ...

Loe edasi

Rasedus ja kilpnäärme alatalitlus

Tere!

Kilpnäärme alatalitlus on mul juba aastaid, tekkis pärast radiojood ravi. Hetkel L-Thryoxini kogus 100 mg/150 mg üle päeva ja see doos on mul sama olnud umbes 5 aastat.
Olen tänaseks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kuna eelmised proovid olid täiesti korras, pole uutega kiiret ja võite need teha, kui Eestisse tagasi jõuate. L-türoksiini jätkake ikka samas annuses nagu seni.
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme sõlmed.

Tere.
Olen 53 a. naine.
Kilpnäärmes avastati sõlmed, alatalituse ja ületalituse näidud korras.
Võeti proovid.
Kui ohtlikud on sõlmed?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nn. kilpnäärmesõlmed on enamasti healoomulised kasvajad (adenoomid) või tsüstid. Kilpnäärme pahaloomulist kasvajat tuleb ette suhteliselt harva, kuid igaks juhuks tuleks siiski üle 1cm läbimõõduga ...

Loe edasi

Kilpnäärme sõlm

Mul on kilpnäärme paremas sagaras aastaid sõlm (umbes 3x4 cm) ja vasakus sagaras väike tsüst. Kuu aega tagasi olid kõik proovid korras. Viimase paari nädala jooksul on tekkinud aeg- ajalt südamerütmihäired ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei ole võimalik. Rütmihäireid võib soodustada kilpnäärme ületalitlus, teatavat sorti rütmihäireid (rütmi aeglustumist) ka alatalitlus. Kui kilpnäärme talitlus on korras siis see organ rütmihäireid ...

Loe edasi

Kilpnäärme proovid

Tere,
Olen 35aastane naine ja peale kilpnäärme opi on proovi tulemused TSH - 4,07, fT3 - 4,0, fT4 16,5, TPO - 373,00. Sooviks teada, kas need on normaalsed või on tegu alatalitlusega. Perearsi arvates ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Esimesete lõikusjärgsete analüüside järgi Teil veel asendusravi vajavat alatalitlust ei ole. Küll näitab kõrge TPO antikehade tiiter, et tegemist on kroonilise autoimmuunse türeoidiidiga ...

Loe edasi

kilpnäärme kasvaja hirm

olen 25 aastane mul on selline mure,et sain c-hepatiidi vastast ravi ja sellel ajal selgus et kilpnääre on ka haige. näidud tõusid lausa max peale, 75 oli kui õigesti aru sain. kirjutati välja rohud ja ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui Teie C-hepatiiti raviti interferooniga, siis see ravim võibki tõepoolest põhjustada kilpnäärme alatalitlust. Interferoonravi kaasnähuna kujunev alatalitlus on enamasti pöörduv (interferoonravi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: