Betaloc ja veresuhkur 17.04.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Südamearst diagnoosis kodade virvenduse. Raviks määrati Betaloc Zok 50.
Siiamaani korras olnud veresuhkur (ravimid Tresiba ja Humalog) hakkab 3 tunni jooksul langema . Olen kasutanud ravimit Betaloc 3 päeva ja kõigil päevadel on veresuhkur langenud 2,9 -3 ni. Veresuhkru langus algab 2,5-3 tunni möödumisel pärast ravimi võtmist Kas on võimalik et seda põhjustab Betaloc?
Samas muudab Betaloc vererõhu väga madalaks. Õhtuks 108-100.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Arvan siiski, et betaloc Teie veresuhkrut ei langeta, küll võib ta veidi vähendada hüpoglükeemiale iseloomulikke sümptomeid, mistõttu tunnetate veresuhkru langust mitte nii teravalt kui varem. Vererõhku langetab betaloc küll ja seetõttu võib ravimi määranud arstiga nõu pidada, kas ehk vererõhk 100-108 mmHg Teie jaoks liiga madal ei ole.
Hüpode vältimiseks soovitan hommikust Humalogi annust vähendada.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

veresuhkur

Kui õhtune veresuhkur peale sööki 2 ,5 tundi on 7,9, on seda väga palju?
Võtan ka rohtu veresuhkru alandamiseks.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei ole väga palju. Lisaks oleks mõistlik kompensatsiooni hindamiseks mõõta ka hommikust tühjakõhu veresuhkrut ja määrata perearsti juures glükohemoglobiini. Suure tõenäosusega on kompensatsioon ...

Loe edasi

veresuhkur

abikaasa on II tüübi diabeetik ning tal on glükomeeter. Uurisin ka enda verd ja üllatuseks leidsin, et veresuhkur hommikuti tühja kõhuga on 8-9. kas on põhjust pöörduda perearsti poole?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, on põhjust küll. Kindlasti tuleks teha veresuhkru analüüs tühja kõhuga veeniverest ja vajadusel ka suhkrukoormustest.
Tervitades,
dr. Anu Ambos ...

Loe edasi

Türeotoksikoos ja rasedus

Selline mure, et aprilli algusest saati hakkasid mul lihasvärinad ja südame pekslemine. Pöördusin arsti poole ja abi ei saanud, kuna arst arvas, et tegemist on närvidega (kool ja töö üheaegselt) ja kirjutas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme ületalitlus ei ole raseduse katkestamise näidustuseks. Ületalitlust võib raseduse ajal tiotiiliga ravida. Kilpnäärmehormoone on vaja kontrollida ja tiotiili annust korrigeerida ...

Loe edasi

Veresuhkur

Kui on madal veresuhkur (3,3-3,6), mida selleks teha ja mis võib olla põhju-
seks?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie veresuhkur on normaalne (tühjakõhu veresuhkru norm 3,3-5,5 mmol/l) ja teha pole vaja midagi.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Veresuhkur.

Tere! Veresuhkur on 3,5. Kas see on normaalne või võiks olla kõrgem.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie veresuhkur jääb normi piiridesse (3,3-5,5 mmol/l).
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Balloon maos


Tere,dr Ambos,

Lugesin,et ühe võimalusena kaalust maha võtmiseks paigaldatakse makku veega täidetud balloon.Minu mees on 73-aastane,kaalub 112 kg,pikkus 176 cm.Tal on kõrge vererõhk,kõrgenenud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Võin vastata, et haigekassa makku paigutatava ballooni maksumust ei tasu ja see raha peab ikka patsiendil endal olema. Kindlaid vastunäidustusi ballooni paigaldamisele peale mao- ja kaksteistsõrmikuhaiguste ...

Loe edasi

veresuhkur

mida arvata veresuhkrust 3,0?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Veresuhkur 3,0 mmol/l jääb küll normi piirist minimaalselt allapoole, kuid haiguse tunnuseks see ei ole. Silmas tuleb pidada, et kui nimetatud väärtus mõõdeti glükomeetriga, on viimaste lubatud ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: