Kõrvalkilpnääre 01.02.19 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere,

Vereanalüüs näitas kõrvalkilpnäärme ja kaltsiumi tõusu veres. 3 kuud oodanud operatsiooni aega, kas sellele on omane tugev väsimus?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kaltsiumi kõrge tase veres võib anda väga mitmesuguseid vaevusi - seedehäireid, vererõhu tõusu, ka neerukoolikaid (sageli esinevad neil patsientidel neerukivid), valusid luudes-liigestes ja ka väsimust.
Loodetavasti selgub operatsiooni aeg peatselt.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnäärme struktuur

Tere! Kas kõrvalikilpnäärmed ning kaltsium mõjutavad kilpnäärme talitust? Mida tähendab kilpnäärme jaoks see, et struktuur on ebaühtlane (üks sagar on teisest üks cm võrra suurem) Kilpnääre normisuurune, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõrvalkilpnääre ja kaltsium kilpnäärme talitlust ei mõjuta. Kilpnääre on nagu kogu inimese keha, veidi asümmeetriline. Selles, et üks sagar on teisest mahult 1ml suurem, küll midagi haiguslikku ...

Loe edasi

kilpnääre

Tere! mul oli kilpnäärme operatsioon veebruaris, eemaldati parem pool kilpnäärmest koos kahe sagara vahel olnud sõlmega. paranemine läks hästi, aga viimasel ajal on kael samalt poolt jälle paksenema hakanud, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitan pöörduda Teid ravinud arsti poole ja teha ultraheliuuring kaela piirkonnast. Siis saab ka selgeks, kas kilpnäärme jääkkude on taas kasvanud või on tegemist opereeritud kilpnäärmesagara ...

Loe edasi

kilpnääre.

TSH o,2 ; kõik võimalikud muud verenäitajad väga heas korras; FT4 15,6.
Kaebusteks liigese-, lihasevalud , lihaskrambid jalgades( verepilt puhas )üsna tihedad,näiliselt põhjendamatud põiepõleti-kud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõrvalkilpnäärme talitluse selgitamiseks on vaja määrata kaltsium, ioniseeritud kaltsium ja parathormooni väärtus veeniveres. Teil tehtud kilpnäärmehormoonide alusel võin öelda, et kilpnäärme ...

Loe edasi

kõrvalkilpnääre

Mul on PTH normist kõrgem (9, 71). Kõrvalkilpnäärme ületalituse puhul on kaltsiumi sisaldus veres niigi normist kõrgem, kas sellisel juhul on ikka vajalik või soovitav võtta kaltsiumipreparaate?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõrvalkilpnäärme hormooni taseme tõus on Teiel suhteliselt tagasihoidlik. Teie kirjast ei selgu, milline oli samal ajal kaltsiumi sisaldus veres. Võimalik, et Teil oli see normis või isegi ...

Loe edasi

kõrvalkilpnääre

Tere! Mis võib põhjustada kõrvalkilpnäärme ületalitust, on seda võimalik ravida? Kõrvalkilpnäärmel ning kilpnäärmel on küll erinevad funktsioonid, kuid kas nende kõrvalkallete tekkimisel võivad olla samasugused ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõrvalkilpnäärme ületalitluse põhjuseks on tavaliselt kõrvalkilpnäärme healoomuline kasvaja. Ravi on operatiivne ja peale lõikust taastub kõrvalkilpnäärme normaalne talitlus. Mõnikord kergematel ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: