TPO Ak kiire tõus 13.11.17 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Mul diagnoositud alatalitus, võtan skeemiga L-Tyrocine.
Kui pidin hoidma TSH väärtust 2.59 ja nii kenasti paar aastat ka oli, kuid sama skeemi hoides nüüd TSH 1,34.
Miks see muutunud, kas peaks kûlastama spetsialisti, et ravimi kogust muuta?
Seni olen ainult viljatusraviarstil käinud.
Samas kontrollisin TPO Ak taset ja see kõvasti üle normi 1300, aasta tagasi 177?
Olen veidi mures, sest juuksed on ka kolme kuu jooksul rohkem langenud ja tunduvad hõredad.
Mida peaksin ette võtma?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Ei pea midagi ette võtma. TSH 1,34 mIU/l on sama hea näit kui 2,59 mIU/l - peate hoidma TSH vahemikus 1 - 2,5 mIU/l. L-türoksiini annust muuta pole vaja, TSH väikemad kõikumised on normaalsed. TPO-AK muutusel kliinilist tähendust ei ole, tiiter tõuseb ja langeb ikka aeg-ajalt. Hõredate juuste osas ei oska soovitusi jagada.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Klipnäärme alatalitus

Tere


Sooviksin teada, kas minu näidud viitavad kilpnäärme alatalitusele:

Analüüs 11.08.2017

TSH: 2,44mlU/L

fT4: 16,6 pmol/L

TPO ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
11.08.17 tehtud analüüsid kilpnäärme alatalitlusele ei viita - talitlus on korras. TPO tiitri umbes 2x tõus viitab autoimmuunsele türeoidiidile - vajate regulaarset jälgimist perearsti juures ...

Loe edasi

KIPNÄÄRE.

vere proovi vastusest eriti aru ei saa perearst ei võta vastu enne veebruari lõppu ...TPO-Ak 360kU/I

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TPO-AK tiitri tõus viitab kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile - see on pärilik riskiseisund, mille tõttu on Teil suhteliselt suur kilpnäärme talitlushäirete risk. Kilpnäärme hormoonanalüüs ...

Loe edasi

Kilpnäärme näitajad

Lasin perearstil teha üldvere analüüsi. Muud näitajad korras, aga ütles et kilpnäärme tulemused vajavad endokrinoloogilist nõustamist,ja suuna endokrinoloogi vastuvõtlule, kelle juurde sain aja alles dets. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik kilpnäärme hormoonanalüüsid on korras, seega talitleb Teie kilpnääre normaalselt ja ravi Te ei vaja.
Anti-TPO tiitri tõus viitab kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile. See on ...

Loe edasi

Juuste väljalangemine

Tere, mul on selline mure, et juba 1,5 a tohutult langevad välja juuksed. Langevad ka uued juuksed välja, mis on u 5-8 cm pikkused. Olen teinud maske, kasutanud erinevaid šampoone, ampullid, söön Evonia ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Endokriinhaigust Teil ei ole. Ka TPO tiitri minimaalne tõus on kliiniliselt ebaoluline ja juuste väljalangemist ei põhjusta. Põhjus on mujal.
Tervitades,
dr. ...

Loe edasi

Kilpnäärme põletik

Tere!
Ma tegin nädal aega tagasi vereproovi, ning saatekirjast tuli välja, et mul on kilpnäärme põletik. Kilpnäärmega seotud näitajad on järgmised:
TSH 3,090 mU/l
TPO Ak 322,8 kU/L

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Mina küll ei arva, et kilpnäärme põletik oleks Teil tekkinud järsku. Kas olete kindel, et kolm aastat tagasi antikehade tiitrit määrati? Võib-olla tehti siis üksnes hormoonanalüüs? TPO tiitri ...

Loe edasi

Anti-TPO, kolesterool

Lasin teha perearstil vereanalüüsi ja tulemuseks oli kõrgem anti-TPO ja sain saatekirja endokrinoloogile. Kuna järjekord on pikk, palun,andke nõu minu analüüsi osas. Kas see on tõsine kilpnäärme probleem, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kolesterooli tõus ei ole kuidagi seotud anti-TPO tiitri tõusuga. Kui Teie kolesterool on normist kõrgem, hindab perearst Teil teiste südame-veresoonkonnahaiguste riskitegurite esinemist ja ...

Loe edasi

Anti-TPO näidu tõus

Tere,
2008 panite mulle diagnoosi - krooniline autoimmuunne türeoidiit, hormoonid korras - eutüreoos, palpatoorselt kilpnääre I aste, difuusne, tihedam.
2010 mai on anti-TPO näit 335,9, TSH ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TPO tiitri tõus viitab kroonilisele autoimmuunsele türeoidiidile, mida välja ravida pole kahjuks võimalik mingil moel. TPO tiitri tõus jääb Teid saatma kogu eluks ja pole erilist tähtsust ...

Loe edasi

kilpnääre

TSH 12,4, TPO- ANTIKEHAD 54, NAISTERAHVAS 40A.RAVI VEEL EI OLE.MIDA ARVATE? OLEN VÄSINUD, HIGISTAN RAHUOLEKUS.GLÜCOHEMOGLOBIIN 6,8. GTT 6,1-II 8,4.DIEET 6 KUUD. NÄITAJAD SAMAD.HARJUTAN METFORMINIGA 850X2 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH on piisavalt kõrge, et diagnooside kilpnäärme alatalitlust, mille tõenäoliseks põhjuseks on krooniline türeoidiit (TPO tiitri tõus siiski tagasihoidlik). Vajate ka asendusravi L-türoksiiniga, ...

Loe edasi

küsimus

Kui TSH näit on veidi üle 5, kas ja kuidas võib see mõjuda rasestumisele ja rasedusele?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nii minimaalne TSH tõus rasestumisele ega rasedusele mõjuda ei tohiks. Igaks juhuks võiks siiski määrata ka FT4. Kui see on korras, pole põhjust muretseda. Kõige tüüpilisemaks TSH minimaalse ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitus

Peale rasestumist toimus kiire kaalu tõus ja noorena pidasin seda normaalseks, nuud tean et see ei olnud normaalne. Peale asja uurimist tuli välja et on kilpnäärma alatalitus. Käin nüüd pidavalt arstide ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 7,36 mIU/l on minimaalselt üle normi ja mina soovitaksin L-türoksiini annust tõsta 100mcg-le päevas. TPO-AK tase on ja jääb Teil normist kõrgemaks, kuna kilpnäärme alatalitluse põhjuseks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: