Halb enesetunne peale IUI -d 15.06.15 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Põen mage diabeeti.
Minul toimus reedel 12 juunil Pelgulinna Reproduktiivmeditsiini keskuses IUI. Seda 5 korda. Laupäeval 13 juuni hilisõhtul hakkas mul halb, väike iiveldus ja magada ei saa. Voodis pikali silmad kinni saab olla aga nii kui hakkan uinuma tekib selline tunne, et miski rõhub peas ja kehas tekib pinge ja värinad.Seda on olnud nüüd kaks ööd järjest. Kahjuks on minu oma arst (reproduktiivmeditsiini keskuse) terve see nädal konverentsil ja temaga nõu pidada ei saa. Teine arst seal ei oska öelda, miks mul magades sellised sümptomid on. Kas näete/oskate öelda Teie kas siin vöib olla mingi seos mage diabeediga? Kas mul oleks võimalus tulla Teie vastuvõtule, et teha vereanalüüse? Kas need on korras?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Seost miniriniga siin otseslt olla ei tohiks, kuigi rasedatel võib minirini vajadus muutuda. Soovitan kasvõi perearsti juures määrata seerumi naatriumisisalduse ja osmolaalsuse, lisaks jälgida ööpäevase uriini kogust. Samuti võiksite oma endokrinoloogiga ühendust võtta. Kõige parem oleks konsulteerida endokrinoloog-günekoloogiga (ITKH-s dr. Jakovlev ja dr. Verrev), kellel on suured kogemused günekoloogiliste manipulatsioonide endokriinsete mõjude alal. Mina ise olen Eestist ära ja hetkel minu vastuvõtule tulla ei saa.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Halb enesetunne

Põdesin märtsi alguses koroonat, oli kolm päeva palavik 38.5, haigus möödus ilma raskemate sümptomitega. Nüüd umbes nädal peale koroonat on tekkinud, kehv enesetunne, madal kehatemperatuur (35,5-36,2) ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Pigem ikka kororoona tagajärg, võimalik, et ka nn long covid. D vitamiin on ilmselt olnud madal aastaid.

Pidage nõu perearstiga.

Head tervist soovides,
Madis ...

Loe edasi

Veresuhkru kõikumine

Tere! Diabeeti mul diagnoositud pole, aga 1,5a tagasi sai seoses ärevuhäirega ostetud glükomeeter(kuna kartsin too aeg et on veresuhkruga midagi..) Varasemalt on diagnoositud maoga häired(refluks, kõrvetised ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegelikult on Teie veresuhkru kõikumised lubatud piirides ja sellele vastab ka keskmine veresuhkur veeniverest - HbA1c 5,5%. Et peale sööki oleks enesetunne parem, soovitan süüa vähem kõrge ...

Loe edasi

hüpglükeemia

Tere!

Viimasel ajal on mul paar korda nädalas paar tundi peale sööki väga halb enesetunne. Käed värisevad, pea käib ringi, rahutus , silmanägemine hägustub.
Kui söön midagi siis läheb ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui madal veresuhkur on Teil olnud?
Insulinoom on väga haruldane haigus. Sel puhul on veresuhkur madal sageli öösiti või varahommikul, samuti seoses füüsilise koormusega. Ja madal tähendab ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: