hüpglükeemia 01.08.04 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Viimasel ajal on mul paar korda nädalas paar tundi peale sööki väga halb enesetunne. Käed värisevad, pea käib ringi, rahutus , silmanägemine hägustub.
Kui söön midagi siis läheb enesetunne palju paremaks.
On tehtud mõned vereanalüüsidmis on näidanud et veresuhkur on madal.
Minu arst läks nüüd 1,5 kuuks puhkusele ja olen täielikus teadmatuses.
Kas mul võib olla insulinoom jamillised on selle haiguse sümptomid ja prognoos.
Aitäh ette.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kui madal veresuhkur on Teil olnud?
Insulinoom on väga haruldane haigus. Sel puhul on veresuhkur madal sageli öösiti või varahommikul, samuti seoses füüsilise koormusega. Ja madal tähendab tõepoolest madal s.t. 1-2,5mmol/l.
Pean insulinoomi vähetõenäoliseks, kuid selguse toomiseks on siin loomulikult vaja täpsustavaid uuringuid. Paluge perearstilt saatekirja (kui perearst on puhkusel, on tal asendaja) endokrinoloogile. Kui enesetunne on väga halb või tekivad teadvusehäired, on õige kutsuda kiirabi. Iga haigla valvetoas määratakse Teil ka veresuhkrut ja vajadusel võetakse erakorralise haigena ravile.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kupu massaaž

Kas kilpnäärme alatalitluse puhul on lubatud kupumassaž?Kupud.ee lehel on kirjas, et kilpnäärmehaiguste korral vastunäidustatud…

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Minu arvates võib kompenseeritud alatalitlusega isik küll kupumassaazi saada. Arusaadavalt on see protseduur vastunäidustatud kilpnäärme ületalitluse korral.
Tervitades,
...

Loe edasi

Rasedus ka autoimmuunne türeodiit

Tere.

On käimas esimene trimester. Diagnoositud autoimmuunne türeodiit aastaid tagasi.
Iga aasta käin kontrollimas F4 ja TSH. Sellel aastal ei ole veel jõudnud.

Endokrinoloog ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tehke analüüsid ära ja kui need on korras, pole endokrinoloogi juurde vaja minna. Kui analüüsid korras ei ole, aitab perearst Teid endokrinoloogi vastuvõtule (näiteks e-konsultatsiooni kaudu) ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus, imetamine, sportimine, 3 vaksiin.

Tere.
Sain teada oma veneanalüüsi tulemused, hetkel ravi pole määratud. Vastuvõtule olen oodatud alles 1.veebruar.
2 vaksiinitoos saab mul jaanuari lõpus läbi, kas on mõistlik 3 vaksiin teha ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kas saan õigesti aru, et Teie vereanalüüsi tulemused viitavad kilpnäärme ületalitlusele? See on võimalik, kuna autoimmuunne kilpnäärmehaigus kaldub peale sünnitust ägenema. Palavustunne ja ...

Loe edasi

kilpnäärme näidud

Kas TPO IgG näit võib olla >1300kU/L? (TSH ja fT 4 on nüüdseks normis,mõned kuud tagasi oli TSH 30,26 fT4 10,64)
9.08.2017a. oli TPO IgG 153 ja 16.09.2016 oli TPO IgG 162(siis oli ka TSH norm)?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TPO IgG tiitri tõus ei näita midagi muud, kui et Teil on krooniline autoimmuunne türeoidiit. See on teada juba varasemast ja just see haigus ongi Teie puhul kilpnäärme alatalitluse põhjuseks. ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitus

Tere! Mina sooviksin teie arvamust, kas FT4 68.52mol on väga kriitiline näitaja? TSH oli samuti 0.01 viimati. Kuna sattusin kahjuks vàga ebameeldiva ja ülbe arsti juurde mille tôttu ma ei jõudnud rohkem ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
FT4 68,52 pmol/l on piisavalt kriitiline näitaja - tegemist on korraliku ületalitlusega. Jah, raviga järjekordne ägenemine kindlasti möödub ja hormoonid normaliseeruvad. Päriselt difuusset ...

Loe edasi

Kilpnäärmeanalüüsi vastused

Tere,kas analüüsi tulemused on normis ? Üks näit on veidi kõrgem. Kas on põhjust muretsemiseks,aitah?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Kaasa pandud pilt kahjuks minu arvutis ei avane, kuid arvan, et see küsimus on tegelikult juba vastatud.
Tervitades,

dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kilpnäärmeanalüüsi vastused

Tere,kas analüüsi tulemused on normis ? Üks näit on veidi kõrgem. Kas on põhjust muretsemiseks,aitah?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Kõik näidud on normi piires ja muretsemiseks põhjust ei ole. Kilpnäärme talitlus on normis.
Tervitades,

dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Diabeet 2 tüüp, ravimid.

Tere. Mul on 2 tüüpi diabeet, ravim metformiin 500 mg 3 korda päevas, on veel ülekaalulisus, maksa rasvumine, märkasin, et hommikul on suhkru tase kõrge 8-9, päeval 6-7,õhtul pärast sööki 9-12, ehk tasub ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Diabeedi ravi osas peaksite ikka oma endokrinoloogiga nõu pidama. Ozempic ongi eeskätt ikka diabeedi ravim ja veresuhkrut parandab see kindlasti. Kaalu langetav toime tuleb sinna juurde. Lisaks ...

Loe edasi

Kasvanine

Tere, mul on küsimus kasvamise kohta. Olen hetkel natuke üle 172 cm. Ma olen viimased aastad üsna aeglases tempos kasvanud, kuid vanust arvestades ongi see ilmselt normaalne. Ma olen kuilnud, et meestel ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Lootust on, et 175cm tuleb täis. Kui kord nädalas alkoholi tarbimine tähendab klaasi veini või kahte õlut, siis pole muretsemiseks põhjust. Kui see tähendab kord nädalas enda purju joomist, ...

Loe edasi

kilpnääre

Kilpnäärme normid:
TSH 0,005 > 0,4-4
FT3 >2,7-6,5
FT4 58 > 10,3-25
Rauda ka kõvasti üle normi 338.
Kas raua kogus võib ka kilpnääret mõjutada voi mao ülehappesus.
Arstile ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Hormoonanalüüside alusel on Teil korralik kilpnäärme ületalitlus, mis vajab ka ravi (ka Teie vaevused on ületalitlusele iseloomulikud). Mao ülehappesus ega kõrgenenud rauasisaldus kilpnääret ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: