HPV-viirus ja hormoonid 14.10.11 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere

Mul selline mure, et on leitud kõrge riskiga +33 hpv viirus. Sünnitasin 4 kuud tagasi poja ning immuunsüsteem lõi paigast ära ja arvatavasti sellega seoses ka see viirus hakkas arenema. Kas Teie saate aidata? Võimalik, et hormoonid ja muu on paigast ära. Mida teha ja kuhu minna, e i tea.

Ette tänades vastuse eest.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
HPV positiivsus ei seostu enamasti mitte mingite hormonaalsete kõrvalekalletega ja seepärast pole esialgu vaja kuhugi pöörduda. Oodake ära analüüside vastused ja siis selgub, mida edasi teha.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Tch kõrge

Tere. Mul on diagnoositud kilpnäärme alatalitlus, ultrahelis öeldi, et lihtsalt surnud... Olen ilusasti võtnud rohtu etteantud annuse. Nüüd olin 10 päeva viirusega haige ja haiguse ajal rohtu ei võtnud. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Aga mida ongi oodata, kui ravimit võetud ei ole? Tuleb lihtsalt hakata uuesti rohtu võtma ja teha seda korralikult. Tegelikult on mõtet endokrinoloogi juurde minna alles 2-3 kuu möödudes. Nimelt ...

Loe edasi

kaalu langus, miski segab neelamist

Tere,
soovin saada infot selle kohta, kuidas peaksin edasi toimetama.
Viimasel ajal (paar-kolm kuud) tekkis kurgus tunne, et kurgus oleks nagu klomp, mida tahaks alla neelata, aga ei saa. Limaeritus ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Hormoonanalüüside alusel on Teie kilpnäärme talitlus normis ja seega pole kehakaalu langus kuidagi kilpnäärmega seotud. Tükitunde põhjuse täpsustamiseks võiks teha kaela piirkonna ultraheliuuringu, ...

Loe edasi

2.tüüpi diabeet

olen 2.tüüpi diabeetik. Veresuhkru näit hommikuti heal juhul on 8.6 ja õhtuti 9,7. Süstin 2 korda päevas NovoMix 30 Flexpenni nii hommikul kell 7 kui ka õhtul kell 7 60 õhikut ja seda juba 3 aastat. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Niimoodi Teid nägemata ja 7-realise meili alusel pädevaid nõuandeid jagada ei ole tegelikult võimalik. Teie vanuses ja kahe seguinsuliinist koosneva raviskeemi foonil on kehakaalu langetada ...

Loe edasi

Süda paha kurgualt silitades.

Tere. Ma ei saa oma kõri vastu midagi panna. Isegu krae või sall õrnalt ümber kaela tekitab "süda paha tunde". Isegi silitades kurgualust tunnen kuidas süda pahaks läheb. Kas võib olla tegemist kilpnäärmega? ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Igaks juhuks võiks taoliste vaevuste esinemisel kilpnäärmeuuringud teha - hormoonanalüüsid ja ultraheliuuringu (seda saab korraldada perearst). Suure tõenäosusega pole aga Teie probleemid kilpnäärmest ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitlus

On diagnoositud kilpnäärme alatalitlus.Ultraheliga tuli välja ka väikene tsüst kilpnäärme kõrval.Tarbin rohtu juba aastaid,kuid minu enesetunne läheks justkui halvemaks.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie poolt kirjeldatud vaevusi L-türoksiin küll ei põhjusta, ei väiksemas ega suuremas annuses. Mis vaevuste põhjuseks on, tuleb loomulikult selgitada ja alustada võiks pöördumisest perearsti ...

Loe edasi

kilpnäärme proovid

küsin oma kilpnäärme proovide kohta, tehtud Synlabi laboris, kas ma vajan ravi, kui näitajad on järgmised : TSH 6, 23 mlU/l, FTA 12,84 pmol/l, anti TPO 194 ku/l, proov tehtud12.12. 2019, (eelmine TSH proov ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TPO kõrge tiiter näitab, et tegemist on autoimmuunse kilpnäärmehaigusega ja vajate ka edaspidi kilpnäärme talitluse osas jälgimist. FT4 on normis ja kuigi TSH on võrreldes varasemaga mõõdukalt ...

Loe edasi

Kilpnääre

Olen 60-nene ja kuna olen endale teadmiseks vôtnud,et selles vanuses peab juba kindalasti perearsti juures kontrollima enda tervisenäitajaid,et ennetada varases staadiumis haigusi,kõik näitajad korras ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH näit 7,8 mIU/l ei tähenda veel kindlat ravivajadust, kuigi kujunevale kilpnäärme alatalitlusele võib see viidata küll. Seega on vaja tõepoolest perearsti juures kordusanalüüsid teha. Kahjuks ...

Loe edasi

Kilpnäärme teemal

Selline küsimus:
hetkel peal Thyrozol-i ravi, hommikul 1 tablett.
Näitajad olid 1. novembril järgmised:
FT3=4,35
FT4= 10,76
TSH = 0,729
Olin haiglas ravil , seoses oma ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, hetkel on kilpnäärme hormoonanalüüsid täiesti korras ja ravi õiges annuses. Kui sellisel foonil on tegemist tugeva ärevusega (vajasite isegi haiglaravi), siis on suure tõenäosusega tegemist ...

Loe edasi

Lühike kasv

Tere!

Olen 17-aastane peagi 18-aastaseks saav neid kuid olen ikka veel 148cm pikk. Mõlemad minu õed kasvasid üle 160cm pikaks. Kas minul on veel lootust pikemaks kasvada?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Lühike vastus oleks - kui menstruaaltsükkel on käivitunud, siis tõenäoliselt mitte. Kui menstruatsioone veel ei ole, võib-olla. . . Viimasel juhtumil tuleks pöörduda perearsti poole ja teha ...

Loe edasi

Kilpnäärme näitajad

Tervist

Olen 18 aastane sportlik noormees. Avastasin enda digiloost, et mult on võetud haiglas T -TSH kaks aastat tagasi ning näitaja oli 0.703. Läksin siis paanikahoogude ning ärevushäiretega ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nii Teie varasem kui praegune TSH väärtus on normi piirides ja normivahemikus võib TSH kõikuda küll (normivahemik 0,4-4,0 mIU/l). Mingeid vaevusi TSH kõikumine normivahemiku piires ei põhjusta. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: