L-Thyroxin koos Itrakonasooliga 04.05.10 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Võtan 6 aastat L-Thyroxin 100. Nüüd hakkasin Itrakonasooli võtma. Kas neid tohib koos võtta, aga erinevatel aegadel? Proovisin ühel päeval, aga imelik tunne oli.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Võite kasutada L-türoksiini samaaegselt itrakonasooliga. Probleemseid koostoimeid ei ole täheldatud.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnääre

Tere doktor, mul on aastaid kilpnäärme yletalitlus, Gravesi haigus, ja analyyside numbrid on hetkel
P--TSH 0,05 (sageli on see ka 0,01), T4 - 7,2 ja T3 - 4,8; P--TPO-ak (IgG) 310
Mulle väidetakse ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt ei ela Te Eestis, sest Thacapzoli asemel on Eestis käibel Thyrozol ja Levaxini asemel L-thyroxin. Toimeained on vastavalt tiamasool (metimasool) ja levotüroksiin, seega Teie ravi ...

Loe edasi

Ära lõigatud kilpnääre.

Tere mul on kilpnääre ära lõigatud 19.12.2018.Ja kogu selle aja on olnud kilpnäärme numbrid kõrged.Oktoobri keskel võetud vereproov oli 36,6 siis kilpnäärme proovid.Mul on tõsine probleem et miks pole ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Nagu ma aru saan, võtate L-türoksiini vaheldumisi üle päeva 100 ja 125 mcg päevas. Kui tablettide korrapärasest võtmisest hoolimata on analüüsid korrast ära, tuleb annust muuta. Kui oktoobri ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitus ja tabletiravi.

Mul diagnoositi juunis 2018 kilpnäärme alatalitus (TSH 17.48 mIU/L). Kolm kuud võtsin 50mg L-Thyroxin tablette. Kontrollimistel oli TSH näit aga endine. Hetkel võtan 100mg L-Thyroxini, kuid ka viimane ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tablettravi peaksite siiski jätkama. L-türoksiini tuleb võtta hommikul pool tundi enne sööki ja kindlasti ei tohi seda rohtu võtta koos raua või kaltsiumi preparaatidega. Endokrinoloog teeb ...

Loe edasi

Kilpnäärmevähi pärimine

Tere.
Minu elukaaslasel on eluaeg olnud kilpnäärmevähk, Isalt Päritud, minu teada. Kui suur tõenäosus on nüüd, et kui laps temaga saada, on lapsel ka see haigus?Mehe Esimesel lapsel see juba on, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Meilis äratoodud andmete põhjal on ammendavalt vastata võimatu. Millise kilpnäärmevähi vormiga on tegemist ? (medullaarne?) Hüdrokortisoon ja florinef on hoopis neerupealiste hormoonid. Kas ...

Loe edasi

L-Thyroxin ja estsitalopraam

Tere! Kas tohin võtta L-Thyroxini ja estsitalopraami sisaldavat antidepressanti hommikul samal ajal?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, tohite küll.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

L-Thyroxin ja vererõhu tõus

Kas L-Thyroxin 50 võib põjustada vererõhu tõusu? Hommikul võtan selle tableti 1 koos vererohu tablettidega Atacand 32 pool tabletti ja Amlocard 5 pool tabletti ja vererõhk ei lange - 158/105. Pean uuesti ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
L-türoksiin 50 mcg on minimaalne annus, mis vererõhu tõusu küll põhjustada ei tohiks. Arutage oma probleeme raviarstiga! Tõenäoliselt vajab vererõhuhaiguse ravi tõhustamist!
Tervitades,
Loe edasi

unetus

Tere,
mul tekkis küsimus, kas kilpnäärmehaigusega on seotud unetus? (võtan L-thyroxin 100 igapäevaselt).

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui kilpnäärmehormoonid on 100 mikrogrammise annusega korras, ei ole unehäired kilpnäärmehaigusega seotud. Unehäired võivad tekkida koos teiste ületalitluse sümptomitega (südamepekslemine, ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitus, väsimus

Olen 57 aastane naine kilpnääre on opereeritud 30 aastat tagasi, mille tagajärjel tekkis alatalitus.Tarvitan L-Thyroxin 100 1tabl. päevas.Sellel aastal on TSH normaalne,eelnevatel on ta olnud alati kõrge.Mind ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärmega Teie suvistel väsimushoogudel küll seost ei näe. Kirjutate, et neid esines varasematel aastatel tihti ka aastaajast sõltumatult. Samas oli TSH siis kõrge, s.t. alatalitlus ebapiisavalt ...

Loe edasi

l-thyroxin

Tere, mul on kilpnäärme alatalitus, hetkel hormonaalanalüüs korras. Kas ravim l-thyroxin võib põhjustada ka väsimust ja juuste väljalangemist nagu enamik hormoonravimeid?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui asendusravi on õigesti doseeritud, ei põhjusta L-türoksiin väsimust ega juuste väljalangemist. Hormoonaravimeid on palju ja erinevaid (glükokortikoidhormoonid, mees- ja naissuguhormoonid, ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlusest akne?

Tere,

Mul diagnoositi kilpnäärme alatalitlus ning määrati hormoonasendusravi (L-Thyroxin). Minu küsimus aga on selline, et kas kilpnäärme alatalitlusel võib mingi seos olla ka aknega? Nimelt ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Otsest seost akne ja kilpnäärme alatalitluse vahel pole täheldatud. Alatalitlus muudab üldjuhul naha kuivemaks ja võib põhjustada nahaaluse koe turset näol, kätel, jalgadel.
Samas ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: