Kas Flixotide sobib diabeedikahtlusega lapsele? 07.04.10 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Minu diabeedikahtlusega lapsele (diagnoos veel otsustamisel) kirjutati täna astma ravimiseks Flixotide Inhalerit 100 mikrogrammi 2x päevas. Kodus hakkasin lugema infolehte, kus oli kirjas, et see ravim tõstab veresuhkru taset. Kas seda on ikka ohutu kasutada?
Ette tänades,
V.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Võib kasutada küll. Mõju veresuhkrule on minimaalne ja terve lapse puhul märkamatu. Kui lapsel tõepoolest diagnoositakse suhkurtõbi, korraldatakse ravi selliselt, et ka Flixotide kasutades oleks veresuhkur kontrolli all. Suhkurtõbe Flixotide ei tekita.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Cushingi tõbi

Alustan murekohast, mis minu jaoks on kõige suurem probleem. Olen aastaid kannatanud täieliku väsimuse käes. Ükskõik kui palju ma ka ei magaks, olen ma alati valmis uuesti magama jääma. Kui magan päevas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kas Teie küsimus kõlaks: "Kas mul on Cushingi tõbi?" Kui nii, siis on vastus - see on vähetõenäoline. Cushingi haigus on haruldane ja tavaliselt üsna halvaloomulise kuluga - ravimata juhtudel ...

Loe edasi

Kilpnäärme tsüstid

Tere! Pöördun Teie poole oma elukaaslase haiguslooga. Ta on olnud Teie patsient viimased aastad, mil kirjutasite talle süstid. Seoses tema kaelale ilmunud vutimuna suuruse mügarikuga saatsite ta ultrahelisse, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kindlasti ei ole Teie abikaasa käitumine normaalne, kuid selle põhjuseks ei ole kilpnääre. Pigem viitab tema käitumine vajadusele psühholoogilise toetuse järele. Kuni pooleaastane viivitus ...

Loe edasi

kilpnääre ja vererõhk/pulss

Tere!
Kas kilpnäärme alatalitus võib põhjustada kõrgenenud vererõhku?
Klipnäärme näit 5.52. Kas ise saab ka midagi oma igapäeva elus kilpnäärme heaks teha?
Vererõhk kõigub, alumine näit ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme alatalitlus aeglustab südame tööd, ka vererõhku alatalitlus tavaliselt ei tõsta. TSH 5,52 mIU/l ei näita ka veel olulist alatalitlust - viitab pigem vajadusele teha kilpnäärmeuuringud. ...

Loe edasi

Veresuhkur

Tere! Veresuhkur on 6,3 nii õhtul peale tundi aega söömist kui ka hommikul peale 12 tundi söömist. Kas peaksin muretsema?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Veresuhkur hommikul tühja kõhuga 6,3 mmol/l on veidi kõrgem normist, kuid suhkurtõve diagnoosimiseks veel liiga madal. Veresuhkur 6,3 mmol/l tund aega peale õhtusööki on normaalne. Seega suhkurtõbe ...

Loe edasi

Thyroxin'i annus pärast kilpnäärme eemaldamist.

Tere.
Novembris 2019 eemaldati kilpnääre kuna sõlmede suurenemise tõttu oli tekkinud ületalitus.
Elan Soomes, siin on edaspidi annust määranud erinevad arstid, kes saadavad sõnumi.
Lõikuse ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Viimaste analüüside alusel on Teil kilpnäärme ületalitlusest saanud mõõdukas alatalitlus. Kui on naasnud varasemad vaevused, võib seda ehk teatud määral seostada L-türoksiini esialgse üleannustamisega, ...

Loe edasi

Kilpnäärmevaevus

Kas peaksin minema laskma teha vereuuringuid? Sümptomiteks on juuste väljalangemine, kõhulahtisus, ebaregulaarne men.tsükkel, väsimus ja unisus on eriti suured, kuiv näonahk, kõrge vererõhk ja hemoglobiin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie vaevused ei ole midagi kindlalt kilpnäärmehaigusele iseloomulikku, aga igaks juhuks võiks kilpnäärme talitlust kontrollida küll, eriti kui perekonnas kilpnäärmeprobleeme esineb. Hetkel ...

Loe edasi

Mis minuga toimub?

Tere,
käisin perearstil analüüse andmas, kuna jõuetus, väsimus, Käte kondid valutavad, kopsus justkui tulitab ja köhatab. Tulid kilpnäärme analüüsid Türeoglobiin oli 185 ja t3 7.58 ja t4 24.26

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Miskit halba ei ole. Suure tõenäosusega autoimmuunne kilpnäärmehaigus ja vähene kilpnäärme ületalitlus (kahjuks ei tea Teile analüüse teinud labori T3 ja T4, või hoopis FT3 ja FT4 normivahemikke). ...

Loe edasi

Näpul on kathlane asi

Kas te oskaksite anda nõud, et näpu nahk oleks tahasi normaalne?
Nüüd viimane kuu on see hakanud ka näpus valu tekitama.
Selletõttu on hakanud mu küüs kõveralt kasvama.
Selline kahtlane ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Küsimus on esitatud valel aadressil - selle peaks esitama nahaarstile (dermatoloogile). Nahaarst tegeleb ka nahamanuste - küünte probleemidega. Ühegi endokriinhaigusega Teie probleemi ma seostada ...

Loe edasi

Autoimmuunse tpreodiidi sümptomid kestavad aastaid, kuid atstid räägivad, et analüüsid on korras

Tere
2016 aastal oli diagnoositud autoimuunne tyreodiit. Soovisite kontrollida vereanalüüse 1 kord aastas. Sel aastal oli THS 4.95 ning vastavalt Teie kokkuvõtte soovitusele alustada L-tyroxini ravi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Noortel fertiilses eas naistel peaks kilpnäärme hormoonid siiski täiesti korras olema - kui mitte muul, siis fertiilsuse tagamise eesmärgil kindlasti. Seega võiks Teile tehtud uuringute põhjal ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitlus

Tere! Enesetunde halvenemise pärast pöördusin arsti poole,tehti tehti kilpnäärme analüüs,näit kõrge ravimi annust tõsteti 50 pealt 75-le.Annuse tõstmine enesetunnet pole paranenud.On ka taas tekkinud kaela ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnääre võib põhjustada kaela piirkonna valu üksnes alaägeda põletiku korral, kuid sel juhul on oluliselt muutunud ka üldvere põletikunäitajad ja kael on katsumisel kilpnäärme piirkonnas ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: