hüpoehhogeenne ala 13.05.09 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

ultrahelis käies leiti mul vasakult rinnakorvi allääres hüpoehhogeenne ala,milles
vedelikku.Selles kohas on väga tihti selline tuim, häiriv valu.Perearst ütles ainult et kuna katsudes valus ei ole,siis võta valuvaigistit.Arvan ise aga ,et peaksin kellegi teise arsti poole pöörduma,aga ei tea kuhu.Ehk oskate öeda.

Vabandan,sest küsimus ei ole endokrinoloogia vallast.
Lugesin Teie kommentaare,kuna mul on autoimmuune türeoidiit ja teie vastustest saab head lohutust.
Aitäh.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kui moodustis asub rinnakorvis (vahelihasest ülalpool), võib pöörduda kopsuarsti või sisearsti poole, kui kõhuõõnes (vahelihasest allpool), võib pöörduda gastroenteroloogi või sisearsti poole. Igal juhul paluge perearstil Teile täpsemalt lahti seletada, millega on tegemist, kuidas Teid edaspidi jälgitakse ja kuidas võib kõnealune moodustis Teile valu põhjustada.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Parempoolne kilpnäärme tsüst

Tere!
Mure järgmine : 02.04 käisin ultrahelis, kilpnäärme parem sagar 4,8x2,7x2,4 maht 16.0ml. Vasak sagar 3,8x1,4x1,2cm maht 3.1ml. Istmus läbim. 0,27cm. Paremas sagaras on kärgjas septumitega, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
See, et kilpnäärme parema sagara tsüstilise degeneratsiooniga sõlm oleks pahaloomuline, on üsna vähetõenäoline. Loomulikult oleks 100%-lise kindluse huvides vajalik peennõelabiopsia ja tsütoloogiline ...

Loe edasi

Kilpnääre

Tere,
küsimus, mulle tehti hiljuti kompuuteruuring kontrastainega, aga kuna mul suur probleem kn-s, kas see oli üldse lubatud? Uuringu tulemused:
Kilpnäärme UH-s vasaku sagara eesmisel pindmikul ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil on mõõdukas kilpnäärme ületalitlus, mis tõenäoliselt vajab ka ravi (mida oletegi juba alustanud). Kontrastainega kompuuteruuringut võib kilpnäärme ületalitluse korral teha küll, kui just ...

Loe edasi

kilpnääre

Palun Teie kommentaari:

Kilpnäärme ja kaela pehmete kudede ultraheli uuring:Kilpnääre: istmus 4-7 mm; parem sagar 36x12x12 mm; maht 2,6 ml; vasem sagar 27x27x53 mm; maht 19,3 ml; parema sagara ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tegemist on sõlmelise kilpnäärmega. Kui varem pole seda tehtud, tuleks konglomeraati vasakus sagaras punkteerida, et välistada halvaloomuline kasvaja.
Tervitades,
...

Loe edasi

Suurenenud sõlm kilpnäärmes

Tere,

8.6.2017 tehti UH. Kirjas, et vasakus sagaras isoehhogeenne sõlm – 3,3 cm. 25.7.2017 tehti uus UH, ja seal kirjas, et vasakus sagaras 2,3x1,8x3,7 cm sõlm. Pildiliselt hüpoehhogeenne, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõigepealt - ma ei usu, et sõlm Teie kilpnäärmes kahe ultraheliuuringu vahepeal kasvas. Lihtsalt üks radioloog andis sõlmest ainult ühe läbimõõdu, teine oli hoolsam ja andis kolm. Vahe 3,3 ...

Loe edasi

Subkliiniline hüpotüreoos.

Tere.
Vereanalaüüs näitab: TSH- 4,74; vaba T4 - 14,0; vaba T3 - 4,81 ja TPO vastased antikehad 17.
UH näitab kilpnäärme struktuuri ebaühtlane ja hüpoehhogeenne.
Kas selliste näitude puhul ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui vaevused puuduvad ja kasutate usaldusväärseid rasestumisvastaseid vahendeid, ei ole asendusravi tingimata vajalik. Jälgimine on siiski asjakohane - kord aastas tuleks TSH määrata.
Tervitades,
Loe edasi

Sõlmeline struuma

Tere. Sooviks saada teie arvamust. UH tulemused: Kilpnääre sileda kontuuriga, ebahomogeense ehhostruktuuriga, istmuses on hüpoehhogeenne sõlmeke 0,24x0,3cm, vasakul on hüperehhogeenne sõlm 3,2c3,3x5,8cm, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnääre põhjustab valusid üliharva ja siis on tegemist enamasti alaägeda põletikuga. Lihtne sõlmeline struuma nagu Teil, valu ei põhjusta.
Kilpnäärme maht on mõõdukalt suurenenud, ...

Loe edasi

Hüpoehhogeensed sõlmed kilpnäärmes

Tere!
Olen väga mures enda sonograafia tulemuste pärast! Tulemus oli selline: Istmus 0.5 cm, siin on hüpoehhogeensed sõlmed. 2.9x6.4 mm ja 3.3x4.8 mm. Neis on jälgitav kontuur, kuju ja perinodaalne ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ultraheliuuringu kirjeldus on määratud lugemiseks Teie arstile, mitte Teile ja seepärast pole vaja heituda, kui Te selles igast sõnast aru ei saa. Teie kilpnääre on normisuurune, ebaühtlane ...

Loe edasi

Kilpnäärme võimalik kasvaja.

Tere. Olen 36 aastane naine. Peres kaks last, noorem 2 kuune, toidan rinnaga. Minul tekkis paremal kilpnäärmel silmaga märgatav muhk. Käega katsudes valulik. Parem kaelapool valutas kuni kõrvani kümne ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Pigem kaldun arvama, et tegemist võib olla alaägeda kilpnäärmepõletikuga. Sellest ka valu ja palavik. Tegemist on viirushaigusega, mis algab nagu mistahes ülemiste hingamisteede viirusnakkus, ...

Loe edasi

sõlmed kilpnäärmes

Tere!
2 aastat tagasi ultraheliuuringu tulemusena leiti kilpnäärme vasakus sagaras ligikaudu 1,2*0,9*0,8cm suurusega isoehhogeenne kolle, sees kajavaene tsoon. Mida see tähendab? Sel aastal on seesama ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ultraheliuuringu tulemused tähendavad seda, et Teil on kilpnäärme vasakus sagaras kaks sõlme - suurem ja väiksem. Väiksem on küll nii väike (läbimõõt 2,6mm), et sellel kliinilist tähendust ...

Loe edasi

kilpnääre ja hormoonasendusravi

Käisin kilpnäärme sonograafias, kus pandi järgmine diagnoos:parem sagar - 21,1x17,5x47,8mm. Paremas sagaras on hüpoehhogeenne sõlm 15,8x9,6 mm. Vasak sagar - 21,0x16,0x46,0 mm. Kilpnäärme maht 19,2 kuupsentimeetrit. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnäärme hormoonanalüüsid on tõepoolest korras. Ultraheliuuringul on kilpnäärme suurus normi ülemisel piiril. Paremas sagaras väike sõlm, mida võiks igaks juhuks punkteerida. Kui vastus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: