suhkruhaugus 10.11.04 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

tere,ma tahtsin kusida kui nt inimesel on suhkruhaigus,kas siis magus ajab vastu et ei kannata söömist vöi tahab koguaeg magusat saada.
ette tänades.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Magusaisu järgi suhkurtõbe diagnoosida ei saa. Isuga võib olla nii ja naa. Perearsti juures tehtud veresuhkru analüüs paneb asjad paika.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme operatsioon

Tere. Suur tänu vastamast eelmisele küsimusele. Palun infot kui palju maksab Eestis kilpnäärme operatsioon kui ei ole Eestis kindlustatud? Elan alaliselt Soomes. Olen kirurgi konsultatsiooni ootel. Tarvitan ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Operatsioon on kindlustamata patsiendile ka Eestis kallis lõbu. Hind arvutatakse igal konkreetsel juhul vastavalt Eesti Haigekassa hinnakirjale ja ulatub tuhandetesse eurodesse. Juurde tuleb ...

Loe edasi

Tarvitan L- Thyroxin Berlin-chemie 50 mikrogrammi tablette 2 tk hommikul enne sööki, kuna kolesterool oli kõrge, kirjutas perearst Atorvastatin Teva 10 mg soovitusega 1 tablett õhtul. Kas sobib nii võtta?

Kas sobib võtta L- Thyroxin Berlin Chemie 50 mg 2 tabletti hommikul ja Atorvastatin Teva 10 mg 1 tablett õhtul. Kilpnäärmerohtu tarvitan rohkem kui aasta , kuna vereproovist selgus kõrge kolesterool ( ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, ongi asjakohane võtta L-türoksiini hommikul enne sööki ja atorvastatiini õhtul peale sööki.
Atorvastatiin ei mõjuta Teie kilpnääret mingil moel ja ka olulisi koostoimeid L-türoksiiniga ...

Loe edasi

rasedus ja madal TSH

Tere! Olen 18 nädalat rase. Mul on juba aastaid sõlmeline mittetoksiline struuma. Käin dr Rudenko juures iga 2-3 aasta tagant, tehakse ultraheli plaaniliselt ning kogu aeg hormoonid olid korras. Enne rasestumist ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Olen ämmaemandaga nõus, teha on vaja kordusanalüüs. Kui olete PERH-i töötaja, soovitan otse dr. Rudenko poole pöörduda (näiteks e-maili teel). Dr. Rudenko on puhkuselt tagasi ja olen kindel, ...

Loe edasi

Rassstumisvastased pillid

Tere!
Kas diabeet võib rasestumisvastaseid pille vähem efektiivseks teha?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Lühike vastus on - ei! Küll võib halvasti kompenseeritud diabeet ise rasestumisvõimekust pärssida.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

kilpnäärme.alatalitus ja rasedus

Tere, sain teada mul on kilpnäärme alatalitus , näit oli 24. Sain peale L-türoksiin 150mg.
Minu küsimus oleks selline,et kas rasedust vôib see tabelt môjutada? Hetkel olen kahe lapse ema aga oleks ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Enne järgmise raseduse planeerimist tuleb kilpnäärme hormoonanalüüsid korda saada. L-türoksiini jääte tõenäoliselt võtma elu lõpuni, Teile vajalik annus selgub tasapisi. Korras hormoonide foonil ...

Loe edasi

Kilpnäärme sõlmede operatsioon

Tere. Elan Soomes. Välispidised sõlmed ühel pool diagnoositud 2004 Eestis. Muidugi on sõlmed tasapisi kasvanud. Nüüd ületalitus tekkinud. Käisin täna arsti juures, kes soovitas operatiivset eemaldamist ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Suure tõenäosusega on Teie puhul ületalitlus tingitud kilpnäärme sõlmede autonoomiast s.t. suurenedes mahult hakkavad sõlmed tasapisi tootma ülehulkades kilpnäärme hormooni arvestamata organismi ...

Loe edasi

Kilpnäärme maht

Tere,
Käisin ultraheli üldkontrollis ja mind huvitaks vastus mille sain.
Kilpnäärme struktuur on ebaühtlane,mahuline ja kergelt hüperehhogeenne.Mõlemas sagaras väiksed sõlmekesed kuni 6mm ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie kilpnääre on mõõdukalt suurenenud - kogumaht 35,2ml (norm naistel kuni 18ml). Samas ei ole ultraheliuuringul näha punkteerimist vajavaid suuremaid sõlmi ja TSH alusel on kilpnäärme talitlus ...

Loe edasi

Hilinenud puberteet

Tere,
Olen väga mures. Olen 15 aastane poiss ja mul pole siiani ejakulatsiooni tekkinud, ega genitaalides pole kaks aastat muutusi toimunud. Erilist häälemurret ka ei tähelda, ainult karvakasv on ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Siin pole muud nõu, kui et tuleb julgus kokku võtta ja oma murest perearstile rääkida. Perearst hindab puberteedi kulgu ja suunab vajadusel lasteendokrinoloogi vastuvõtule. Poistel võib puberteet ...

Loe edasi

прошу совета

здравствуйте.Срочно прошу совета. Лекарство ДИАБЕТАЛЬ эффективное?. Что вы можете сказать о нём?Нужно ли его принимать?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks pole selle ravimiga tuttav ja antidiabeetilise retseptiravimina Eestis sellist rohtu ei müüda. 2. tüüpi diabeeti pole võimalik ühegi ravimiga välja ravida. Kui metformiin ja trajenta ...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus ja rasestumine

Tere

Olen aastaid elanud kilpnäärme alatalitlusega ja vastavat ravimit võtnud. 6 kuud peale sünnitust hakkas ületalitluse poole kiskuma. Hetkel 1 aasta ja 3 nädalat sünnitusest ning viimane ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH mõõdukas supressioon tavaliselt rasestumisvõimalusi ei vähenda. See viitab vähesele ületalitlusele, kuid kas kilpnääre praegu ka tõepoolest ravi vajab, pole selle ühe näitaja alusel võimalik ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: