Ravimi kogus raseduse ajal 29.11.18 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Olen 19.nädalat rase, 2013 aastal on diagnoositud kilpnäärme alatalitus. Suve alguses võtsin kaks 50 mcg (100 mcg) tabletti päevas, juulis kui käisin endokrinoloogi juures siis olid näidud korras ja arst ütles, et kui peaksin rasestuma, siis võtaksin pool tabletti rohkem. Alates augusti keskpaigast võtan 125 mcg L-Thyroxini päevas. Nüüd käisin naistearsti juures ja tehtud vereproov näitas TSH 4,79. Arst ütles, et võtaksin endokrinoloogiga ühendust aga ei õnnestu teda kätte saada. Küsimus siis järgmine - kas ma peaksin päevast kogust suurendama?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Jah, tõepoolest võiks TSH alusel L-türoksiini annust suurendada 150 mcg ehk siis kolme tabletini päevas. 4-5 nädala möödudes võiks teha kontrollanalüüsid määrates peale TSH ka FT4.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

testribad

tere, doktor! olen diabeetik ja samas ka rase 15.nädalat. minul on selline kysimus, et kui palju on võimalik raseduse ajal juurde saada testribasid veresuhkru mõõtmiseks. aasta kogus, s.o. 250 riba olen ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Raseduse ajal saate lisaks 300 testriba raseduse 9 kuu kohta. Kui palju olete ribasid enne rasedust ära kasutanud, pole oluline.
Soovin jõudu hea suhkrutasakaalu hoidmisel!
Tervitades,
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: