Hormoonide analüüs 19.08.18 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tegin hormoonide analüüsi tsükli 4. päeval synlabis. Kas antud väärtused on normaalsed ja kõik on korras? Soovin rasestuda. Analüüside vastuses oli välja toodud ka norm väärtused, aga ikkagi küsin üle kas nt östradiool 72 on normaalne? Muidu alates 72 peakski olema norm. Ja teised näitajad ka peaks jääma norm piiridesse nagu aru saan.
Tulemused:
LH: 3.61 IU/l (Norm väärtus Foll. faas 1,9 - 12,5)
FSH: 8.2 IU/l (Norm väärtus Foll. faas 2,5 - 10,2)
TSH: 1.40 mIU/l (Norm väärtus 0.4 - 4 mIU/l)
Östradiool: 72.0 pmol/l (Norm väärtus Foll. faas 72-529)
Testosteroon: 0.8 nmol/l (Norm väärtus Premenopaus 0,4 - 2,1 nmol/l)

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Jah, kõik näitajad on normi piires - messuguhormoonide liiga ega kilpnäärme talitlushäiret Teil ei ole. Ka naissuguhormoonide tase on tsükli I faasile vastav.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnäärme analüüsi vastused

Tere!
Lasin teha kilpnäärme lisaanalüüsid, kuna perearstil oli tsh näit 4,79 (väidetavalt pidi olema see normaalne).
Uutest analüüsidest tuleb välja teiste väärtuse kõikumine.
Kas peaksin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnääre ei ole kindlasti Teie vaevuste põhjus. Kroonilise autoimuunse türeoidiidiga (seda diagnoosi kinnitab TPO-AK kõrge tiiter) naistel võib sünnituse järel esineda kilpnäärme hormoonide ...

Loe edasi

Kilpnäärme analüüs

Tere, pöördun Teie poole küsimusega,et saada selgitust. Vereanalüüdides TSH 0.05.Edasi T3 3,23,T4 10,87 ja TPO IgG < 3,0. Teistud UH kilpnäärmest: istumus 3mm;parem sagar 44x21x17mm; maht7,3 ml; vasem ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kurja juur, mille tõttu Teid endokrinoloogi vastuvõtule on suunatud, on peidus TSH väärtuses 0,05 mIU/l, mis on normist madalam ja võib viidata kilpnäärme ületalitlusele. T3 ja T4 väärtusi ...

Loe edasi

Analüüsi vastused

Tere, Doktor.
Oleme Teiega kohtunud PERH-is paar aastat tagasi...
29.12.11 ma tegin hormoonide analüüsid. Kas Teie saaksite analüüside vastuste järgi öelda, kuidas on minu hormoonide ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme hormoonid ja PROL on küll normis. Suguhormoonide norm sõltub menstruaaltsükli faasist. Madala PROG taseme alusel oletan, et analüüs on võetud I faasis (enne ovulatsiooni). Sel juhul ...

Loe edasi

Hormonaalne tasakaal

Palun, kas oskate soovitada, kus saaks teha hormooni analüüs, et teha kindlaks, kas mul on progesterooni vaegus või östrogeeni dominants? Kasutan hetkel arsti poolt määratud bioidentset östrogeeni ja progesterooni, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Hormoonasendusravi või hormonaalse kontratseptsiooni foonil pole naissuguhormoonide tasakaalu monitoorimisel mõtet. Teie organismis on vastavat hormooni enam-vähem niipalju, kui tabletiga sisse ...

Loe edasi

Hormoonide tasakaal, östrogeen.

Tere!

Olen 24 a. neid, ning mul on probleem juuste väljalangemisega alates 15 a-selt. Umbes samas vanuses tuli probleem ka aknega, mis vahepeal väga äge oli. 17-aastaselt hakkasin tarbima ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Mina uuest östrogeen-gestageenist küll imet ei ootaks. Kõõmal ja juuste väljalangemisel on enamasti kombineeritud põhjused (osaliselt pärilikku laadi, osaliselt keskkonnast tingitud). Hormonaalsed ...

Loe edasi

hirsutism

Tere,

Olen 23aastane naine, aasta-aastalt on probleem karvakasvuga üha suurenenud (karvad näol ja kehal on tumedamaks muutunud).

4 aastat tagasi selgus, et testosteroonitase ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitan tõepoolest teha uuesti hormoonanalüüs (kilpnäärmehormoonid, prolaktiin, testosteroon/SHBG) ja günekoloogiline ultraheliuuring. Kui on tegemist meessuguhormonide liiaga organismis, ...

Loe edasi

kilpnäärme alatalitlus


tere, mul on mure oma ema(49) pärast. Tal on juba aastaid ravitud kilpnäärme alatalitlust(sai kiiritustabletti ja võtab iga päev ravimit). Olenemata sellest ta kaal tõuseb pidevalt ing ka enesetunne ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kas Teie ema kaalutõus on seotud kilpnäärme alatalitlusega, näitab hormoonanalüüs. Ema võtab kilpnäärme alatalitluse kompenseerimiseks asendusravina L-türoksiini. Kui ravimi annus on piisav, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: