Ebameeldiv kehalõhn. 08.12.17 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Mulle teeb muret mu ebameeldiv kehalõhn mis sarnaneb fekaali ja prügi vahepealsele. Eriti hulluks läheb siis,kui tarbin suhkrut või süsivesikuid. Hügeeniga probleeme pole,pesen regulaarselt,aga isegi peale pesu ei kao ebameeldiv lõhn ära. Olen tähele pannud,et see painab mind ebaregulaarselt. Kord on ja paari nädala pärast kaob nagu ära ja siis jälle tagasi. Ja nii juba 7 aasta kanti.
Ehk oskate mulle 8elda millise arsti juurde ma aja pean panema,et asjas selgust saada ja probleemist vabaneda? Olen viimased aastad sotsiaalses isolatsioonis istunud,kuna lihtsalt piinlik on avalikus kohas ringi liikuda.

Aitäh!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Ükski endokriinhaigus enamasti kehalõhna ei mõjuta. Igaks juhuks võiks siiski kontrollida veresuhkru ja kilpnäärmehormoonide taset - seda saab teha perearst.
Head nõu on Teile üsna raske anda. Ehk tasuks nõu pidada nahaarstiga, mingil määral sõltub kehalõhn nahal elutsevatest bakteritest. Aga võib-olla on hoopis Teie lõhnataju mingil põhjusel muutunud? Inimesed tavaliselt harjuvad oma kehalõhnaga ja tunnevad seda üksnes rohkel higistamisel või olukordades, kus hügieeninõudeid mingil põhjusel järgida ei saa.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

ainevahetushäired

Olen mures oma mehe pärast (34/184/90). Periooditi on tal juures väga ebameeldiv ainevahetusjääkide lõhn, tavaliselt on selline aroom mõnedel tugevalt ülekaalulistel naistel. Esineb ka tugevat higistamist ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei oska Teie abikaasa ebameeldivat ihulõhna ühegi endokriinhaigusega seostada. Tõsi, kilpnäärme ületalitluse korral higistab inimene rohkesti ja ka ihulõhn võib muutuda. Samas ilmnevad siis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: