KAALUTÕUS 27.02.17 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

tere, kuna mul on viimasel ajal kaal tõusnud ja tundub , et ainevahetus on väga aeglane, siis otsustasin teha kilpnäärme analüüsid, ning tulemusd on järgmised Kilpnäärmepakett
16276-1

Analüüs Tulemus Normväärtus
TSH 3.44 mIU/l 0.4 - 4 mIU/l
FT4 11.47 pmol/l 11.5 - 22.7 pmol/l
TPO-Ak <28 kU/l < 60 kU/l

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Teie kilpnäärme talitlus on normis, ega seleta kuidagi kehakaalu suurenemist.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme alatalitus

Tere! Kardan, et mul võib olla kilpäärme alatalitus. Mul on pidev väsimus, külmatunne, unehäired, kontsentratsioonihäired, menstruatsioonihäired ja kaalutõus, kuigi toitumine on täpselt sama, mis enne. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Jah, peaksite küll. Teie vaevused ei ole väga täpselt kilpnäärmehaigusele viitavad, põhjuseid võib olla teisigi. Seega kulub tervisekontroll igati ära.
Tervitades,
...

Loe edasi

Tekkinud striiasid

Tere, Te kirjutasitu mulle nii, (Tekkinud striiasid enam kaotada ei saa, saab vältida nende lisandumist. Kaalutõusust tekkinud striiade puhul peaks kaalutõus peatuma ja soovitavalt võiks kehakaal hoopis ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere taas!
Otseses mõttes. Selleks, et ei lisanduks kaalutõusust põhjustatud striiasid, ei tohiks lisanduda enam kaalu. Soovitavalt võiks nahka rebestav rasvkoe rohkenemine lõppeda ja mõningal määral ...

Loe edasi

Tekkinud striiasid

Tekkinud striiasid enam kaotada ei saa, saab vältida nende lisandumist.
Kuidas nende lisandumist vältida? Ja kui striaasid on tekkinud, kas siis peaks kaalutõus lõppema?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Lisandumist saab vältida, kui kehakaal tõusmise asemel langema hakkab.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Kaalutõus, neerupõletik ja kilpnääre

Hetkel olen 16-aastane, kusagil 6-7 aastat tagasi toimus järsk kaalutõus, siis perearst arvas et see läheb ise normaalseks tagasi ka. Kusagil 2 aastat hiljem hakkasid pidevad palavikud 37-37,5, mis tegid ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui kilpnäärmehaigust kahtlustati, siis tõenäoliselt tehti ka vastavaid uuringuid. Kahjuks ei sisaldu Teie kirjas mitte ühtegi kilpnäärmeuuringu tulemust ja nii võin ainult oletada, et uuringute ...

Loe edasi

Järsk kaalutõus

Tere. Olen 16 aastane noormees.

Olen viimase kahe aastaga juurde võtnud üle 20 kilogrammi. Hetkeseisuga on pikkust 175cm ja kaal ~100KG. Dr. Ehala sõnul on sellise kaalutõusu puhul tõenäoliselt ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Vanuse poolest võite pöörduda ka täiskasvanute endokrinoloogi vastuvõtule. Kaasas peaks olema siiski perearsti või mõne teise eriarsti poolt antud saatekiri. Ilma saatekirjata võib pöörduda ...

Loe edasi

kilpnäärme ületalitus

kilpnäärme ületalituse iseloomulik tunnus on kehakaalu langus, mul on diagnoositud kilpnäärme ületalitus, aga millegipärast on kiire kehakaalu tõus.Kas see on loomulik niisuguse haiguse juures.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Umbes 10%-l juhtudest võib kilpnäärme ületalitlus põhjustada kaalutõusu. Seega pole kaalutõus ületalitlusele iseloomulik, kuid erandjuhtudel võib seda esineda. Loota võib, et koos ületalitluse ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ja kaalutõus

Kas kaalutõus (2-3 kuuga 10 kilogrammi) võib olla põhjustatud kilpnäärme alatalitlusest (TSH 3,87)?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 3,87 mIU/l on normiväärtus (normivahemik 0,4-4,0) ja kilpnäärme alatalitlusega antud juhul tegemist ei ole. Seega on siin kaalutõusul teised põhjused.
Tervitades,
...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: