Hormoonsalvide mõju 11.11.15 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!
Mul on varasemalt diagnoositud nii kilpnäärme üle- kui ka alatalitlust. Viimati käisin endokrinoloogi vastuvõtul augustis ja näidud olid korras ning ravi hetkel pole.
Septebrist läks mu olemine väga kehvaks, sümptomid on sarnased varasemale ületalitlusele. Aga näidud on korras.
Mu pojal on atoopiline dermatiit ja ma olen varsti pea kaks aastat teda hormoonkreemidega paljakäsi määrinud. Minu küsimus, kas horoonkreemid ei või verenäitusid mõjutada? Või hormoonspiraal, mida kasutan?
Samas, Rakvere laboris on mu emal varasemalt kahel korral analüüsidega midagi valesti läinud (kuna tema käib Tartus endokrinoloogi juures, siis seal tehakse analüüsid uuesti ja nii need vead on välja tulnud). Kas on võimalik ka kuskil tasu eest neid analüüse teha?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Ei mõjuta Teie kilpnäärme talitlust (ega kilpnäärme hormoonanalüüse) ei hormoonsalvid (isegi mitte siis, kui määriksite oma nahka) ega hormoonspiraal. Kui näidud on korras, on nad korras. Laboriviga on muidugi alati võimalik ja igaks juhuks võite analüüse korrata - neid analüüse saab tasulisena teha paljudes erakliinikutes nii Tallinnas kui Tartus. Kuid kui ka kordusanalüüsid on korras, on kilpnäärme talitlushäire Teie vaevuste põhjusena välistatud.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme mõju südamele

Tere
Kui kilpnääre on haige siis kuidas see südamele mõjub?On see väga ohtlik?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Iga kilpnäärmehaigus mõjub südamele erinevalt (mõni ei mõju üldse). Peale kilpnäärmevähi on kilpnäärme teised haigused healoomulise kuluga ja otsest ohtu elule ei põhjusta.
Tervitades,
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: