Tugev iiveldus 29.01.13 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Umbes eelmise aasta juulis-augustis algasid iiveldushood. Praeguseks vaevab peaaegu pidevalt tugev iiveldus. Absoluutselt mitte mingeid seedehäireid ei esine ja iiveldus ei ole ka kuidagi seotud söömisega, s.t söömine ei tee olukorda ei paremaks ega halvemaks. Viimasel ajal on küll iivelduse tõttu söögiisu langenud, vahel tuleb end sööma sundida. Mingit toidutalumatust ei ole kunagi esinenud. Iiveldus on väga tugev, väga piinav ja kurnav. Olen proovinud seda leevendada iiveldusvastaste vahenditega — validool, ingver, piparmünditilgad —, kuid mingit kasu nendest ei ole olnud. Tekkis mõte, et äkki võivad sellel probleemil olla endokriinsed põhjused, kuna mulle on endokrinoloogi poolt pandud diagnoos hüpotalaamiline ajukahjustus (raske viirusinfektsiooni tagajärjel).
Kas te oskate selles küsimuses mingit nõu anda või oletada, millega võiks olla tegemist?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Soovitan küll pigem neuroloogi poole pöörduda. Iiveldus ei ole ühegi endokriinhaiguse juhtivaks sümptomiks. Igaks juhuks võite nõu pidada ka endokrinoloogiga, kes Teil diagnoosis hüpotalaamilist ajukahjustust. See diagnoos ei ole endokrinoloogia valdkonnast ja Teie kirjas toodud informatsiooni alusel ei ole mul ettekujutust, mille alusel diagnoos pandi ja milline võiks olla selle endokrinoloogiline tähendus.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme alatalitlus ja iiveldus

Tere

Lõpetasin imetamise (järsult) veidi enam kui 2 kuud tagasi. Mul on aastaid olnud kilpnäärme alatalitlus ning raseduse ja imetamise ajal püsisid proovid heas korras. Küll aga ca kuu aega ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Toetudes Teie poolt ära näidatud TSH väärtusele ma kilpnääret Teie vaevuste põhjusena küll ei näe. TSH on veidi üle normi, kuid muutus on minimaalne ja vaevusi ei põhjusta. Imetamise ärajätmine ...

Loe edasi

Tugev köha lamades, iiveldus ja uimasus hommikuti voodist püsti tõustes

Tere!

Mul on lamades ja peale söömist tugev köha, tihti koos eritisega kurgust.
Lisaks on hommikuti voodist püsti tulles selline tunne nagu tuleks karusselli pealt. Pea hakkab ringi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ühelegi endokriinhaigusele sellised vaevused ei viita. Peale söömist tekkivat köha võib põhjustada näiteks reflukshaigus. Soovitan pöörduda perearsti poole ja teha vajalikud uuringud.
Tervitades,
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: