Raseduse planeerimine suhkruhaigel 26.04.12 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Olen suhkruhaige. Tahaks teada saada, on meil olemas nii öelda koolid, kuhu naised-diabeetikud võiksid pöörduda raseduse planeerimisega?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Taolisi koole meil ei ole. Tuleb rasestumisplaanist rääkida oma raviarstile, kes annab nõu. Üldiselt peaks raseduse planeerimisel diabeedi kompensatsioon olema võimalikult hea (HbA1c 6-7%), tehtud peaksid olema uuringud nii võimalike neeru-, silma- kui närvitüsistuste suhtes. Raseduse ajal on kõik Eesti 1. tüüpi diabeetikud jälgimisel kas TÜK Naistekliinikus Tartus või ITKH Naistenõuandlas Tallinnas.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnäärme ületalitlus ja raseduse planeerimine

Tere!

Märtsis 2009 sünnitasin lapse ning juulis diagnoositi mul kilpnäärme ületalitlus, kui TSH oli 0,005. Lisaks ilmnes kilpnäärmes sõlm ning autoimmuunne türeoidiit. Raviks sain Tiotili, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie TSH on normi piires. Siiski ei soovita ka mina türeostaatilise ravi foonil uut rasedust planeerida, vaid oodata veel mõni kuu, et ületalitlus lõplikult mööduks ja saaksite uue raseduse ...

Loe edasi

"suhkrutõbi ja kilpnääre"

tahtsin küsida kui on kilpnäärmega mingit probleeme kas mõjutab ka siis suhkru näitu ka mingil määral.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui ei ole suhkurtõbe, ei mõjuta kilpnääre veresuhkru väärtusi mingil moel. Suhkruhaigel võivad aga kilpnäärme ületalitluse korral veresuhkru väärtused tõusta.
Tervitades,
...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: