Mida tähendab diagnoos E04.2? 23.03.12 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere

Minu diagnoos - muu mittetoksiline struuma e. hõõtsik, mittetoksiline hulgisõlmeline struuma.
Istmus 3 mm, kilpnäärme maht u 80 ml, kilpnäärme mõlema sagara koes rohkelt laatuvaid, suuri, suhteliselt isoehhogeenseid sõlmi. Osa sõlmedel kajavaene ääris. Verevarustus veidi intensiivne.
Mida see diagnoos tähendab, kas mul on kilpnäärme healoomuline kasvaja? Kas ma pean olema ettevaatlik joodi sisaldavate toiduainete kasutamisega (kala, merikapsas, hurmaa...)

Ilusat kevadet Teile soovides.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Hulgisõlmeline struuma tähendab, et Teie kilpnäärmes on hulgi healoomulisi kasvajaid. Kuna kilpnäärme maht on juba praegu suur (80ml - norm kuni 20ml) ja kasvajad tõenäoliselt kasvavad edasi, tuleks kaaluda operatiivset ravi (kilpnäärme eemaldamist lõikuse teel). Dieet Teie kilpnäärme kasvu ei mõjuta. Joodipreparaate s.t. joodi tilku või nahale määritavad joodilahust siiski kasutada ei soovita.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Diagnoos

Tere! Mul on küsimus, mida tähendab diagnoos "struma diffusae nodosae". Vabandan, kui esitan küsimuse väga valel aadressil, aga ehk saate aidata. Olen tänulik kiire vastuse eest! Maris

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Sellist diagnoosi ei ole kahjuks olemas. On olemas "struma diffusa" ja on olemas "struma nodosa (õigemini "multinodularis"). Esimene neist tähendab kilpnäärme diffuusset (ilma sõlmedeta) ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: