TSH 150 13.10.11 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Minu TSH oli 150. Pean sööma kaks kuud L-Thyroxin Berlin-Chemie rohtu 1 tablett päevas. Eelnevalt lugedes pole ma kellegil märganud, et see number nii suur oli. Kas peaksin muretsema? Kas on mingeid asju, millest peaksin loobuma?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Tõenäoliselt olite Teie ka eelmise kirja autor. Seega number 150 tähistab TSH (türeoteroopse hormooni) väärtust. Jah, see on tõepoolest kõrge ja viitab kilpnäärme alatalitlusele. Muretsema ei pea, kuid L-türoksiini tuleb iga päev võtta kindlasti. Dieedipiiranguid või muid loobumisi kilpnäärme alatalitluse ravi ei nõua.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Türeodiit ja kilpnäärme alatalitus

Tere,
Küsisite viimati, mida näitavad T4 analüüsid. Panen siis copy/paste versioonis:

25.08.2015 13:54 FT4 Vaba türoksiin seerumis S-fT4 8,20 pmol/l 7,86-14,41 66706 25.08.2015 10:10 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Äratoodud augustis 2015 tehtud hormoonanalüüside järgi (TSH 8,95 mIU/l ja FT4 8,2 pmol/l) on hüpotüreoos alakompenseeritud ja L-türoksiini annust peaks suurendama (näiteks 150 mcg päevas). ...

Loe edasi

L-türoksiini annus

Tere. Novembris 2012 eemaldati mul kogu kilpnääre. Söön thyroxini 0,1 mg 1,5 tbl iga päev. Kuid TSH on endiselt kõrge 8.05.2013 TSH on 6,42 ja T4V 14, enne seda oli 13.02.2013 TSH 3,88 ja T4V 16. Kuu ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 12,5 mIU/l oli kindlasti liiga kõrge. TSH 3,88 mIU/l on normi piires ja TSH 6,42 minimaalse tõusuga. L-türoksiini 150 mcg päevas on naisterahva kohta juba tubli annus ja hetkel kaldun ...

Loe edasi

L-thyroxini annus

Tere. Mul on krooniline autoimmuunne türeoidiit. Saan ka ravi. Avastati 26.02.10. TSH oli siis 4,56. FT4 oli 20.01.11: 14,90. Juuli lõpust alates hakkasin võtma L-Thyroxini 100mg. päevas, ennem võtsin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Arvan siiski, et võiksite esialgu jääda endise annuse juurde - 100 mcg L-türoksiini päevas. See on piisavalt suur annus ja kui olete ravimit korralikult võtnud, on TSH väärtus järgmisel korral ...

Loe edasi

TSH ja rõhumistunne peas

Tere!

Endokrinoloogile aega saada on võimatu, lasin perearstil ära teha vajaliku analüüsi - S-TSH. Vastus on 0,01 mU/l, analüüs tehti 07.01.2010.a. Umbes poolteist nädalat tagasi hakkasin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 0,01mIU/l ei ole ülimadal, vaid mõõdukalt langenud ja elu pärast karta ei ole mingit põhjust. Mõõdukalt suprimeeritud TSH viitab asendusravi mõdukale üledoseerimisele ja mõistlik oleks ...

Loe edasi

alatalitus

Tere! Olen ligi 10 aastat alatalituse vastu L tyroxini võtnud viimasel aastal ei saa kuidagi normi piiridesse enam. Võtsin 150 siis oli kordades liiga palju siis vähendasin 100 nüüd analüüs 17,7 TSH FT4 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Sportimine ei mõjuta Teie TSH väärtusi kuigivõrd. Soovitan jätkata annusega, mida olete varem aastaid võtnud, oli see siis 150 või 125 mcg päevas. Kordusanalüüsi pole peale annuse muutmist ...

Loe edasi

kilpnääre

Tere!
Olen 42.a. naine. 2005.aastal dignoositi mul kilpnäärme alatalitus, TSH oli 18,7.
Arst määras L-türoksiini, mida hakkasin võtma 150 mikrogrammi (3 tabletti).
Olen käinud teatud ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõepoolest, ka TSH võib kõikuda ja Teie puhul ei olegi alates jaan. 2006 kõikumised kuigi suured, väärtused jäävad enam- vähem normivahemikku. Et tulevikus paremini orienteeruda, võiks kõrvuti ...

Loe edasi

tsh

Mul on kilpnäärme alatalitus, TSH oli väga kõrge, üle 50. Määrati ravi L-thyroxiiniga, 50 mg päevas. See jäi püsivaks päevaseks annuseks. 50 ei ole väga suur annus. Kas sellest võib järeldada, et mul on ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH väärtus 50 mIU/l näitab väljendunud kilpnäärme alatalitlust. Kui kaua alatalitlus kestnud on, selle alusel ei selgu. Tavaliselt kulub väljendunud alatalitluse adekvaatseks kompenseerimiseks ...

Loe edasi

TSH

Tere.
Aasta tagasi lõigati mul kilpnääre ära, hakkasin võtma 100 mg asendustablette ja poole aasta pärast oli TSH 10, nüüd aga 125 pealt oli TSH 14. Vererõhk oli 180/110. Olen 49-ne. Sügisel 150-ga ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kas L-türoksiini võtate korralikult, nii et ühtegi päeva vahele ei jää? Kas alati hommikul enne sööki, nagu kaaskirjas märgitud? Võib-olla on Teil seedetraktihaigusi, mistõttu imendumine soolest ...

Loe edasi

Kilpnääre alatalitlus

Tere. Umbes 4 aastat tagasi diagnoositud kilpnääre alatalitlus. Võtan L-Tyroksini 150. Viimased analüüsid:FT4 normis(aasta tagasi - sama), TSH 3,42 (aasta tagasi 1,99). Praegu loetakse 2,25-4,0 hoiatatavaks. ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teie TSH on täiesti korras ja L-türoksiini annus adekvaatne. TSH väärtused 2,25-4,0 mIU/l ei sisalda mingit hoiatust. Suurenenud higistamine ja survetunne kõris on pigem stressi väljenduseks, ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ja TSH

Jah,saan ka praegu asendusravi.L-Thyroxini kogus igal hommikul 150 mcg. Diagnoos: hypopituitarismus. Olen siis seni vale ravi saanud või on kõigele loogiline seletus?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere taas!
Õnneks on vastus: kõigele on loogiline seletus.
Teie olete asendusravil mitte kilpnäärmehaiguse, vaid hüpofüüsi puudulikkuse tõttu. Teie kilpnääre on tõenäoliselt hoopis terve. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: