Kilpnäärme puudulikkus ja rasestumine 27.01.11 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Mul diagnoositi 2009. aasta augustis kilpnäärme puudulikkus. Siis oli TSH 36,6. Perearst määras L- Thyroxini 1 tbl päevas. Võtan siiamaani. TSH näitajat kontrolliti iga 3 kuu tagant. Selle aasta jaanuaris oli TSH väärtus 4. Tsükkel on nüüd 30 päeva, enne kõikus 30-36 päeva vahel. Mehe sperma näitajad on keskmised. Üle 4 aasta pole õnnestunud rasestuda. Meil on selja taga 1 ebaõnnestunud IUI ja 1 ebaõnnestunud IVF. IVF-i arst arvas, et probleem on pigem minupoolne, kilpnäärme puudulikkusest tingitud. Kas Te saaksite seletada, kuidas see mõjub rasestumisele? Tänan vastuse eest!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Adekvaatsel asendusravil hüpotüreoos ei saa olla viljatuse põhjus. Teile võib soovitada asendusravi annuse minimaalset suurendamist, et TSH püsiks vahemikus 1,0-2,5 mIU/l aga see on ka kõik, mis selles suhtes teha annab.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

TPO,TSH ja rasestumine

Tere! 18.02.2016 tehtud analüüs näitas, et TPO näit oli Ak >1300 kU/L ja 21.04.2016 tehtud analüüs näitas,et TSH 3.54 mU/l . Tehti ka kilpnäärme UH ja see oli korras.Mingit ravi peale ei pandud, öeldi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõrge TPO tiiter näitab, et Teil on tegemist autoimmuunse türeoidiidiga - päriliku kilpnäärme talitlushäirete riski seisundiga. TSH 3,54 mIU/l on normi piires ja seega on kilpnäärme talitlus ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus

Kuna mul on kn alatalitlus ja võtta tuleb poolteist tabletti päevas, siis küsimus on, kas see võib halvasti mõjutada neerupealiste tööd või kilpnääret ennast? Olen kuulnud,et proove tuleb teha ravimi koguse ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme asendusravi ei mõjuta neerupealiste tööd. Kui Teil neerupealiste puudulikkust ei ole, võite julgesti L-türoksiini võtta Teile määratud annuses. Ja isegi kui Teil on neerupealiste ...

Loe edasi

Kuidas kujuneb kilpnäärme ületalitlusest alatalitlus?

Soovin aru saada, kuidas on minu haigus välja kujunenud.
Endokrinoloogi diagnoos on selline:
Ravimite ja muude eksogeensete ainete põhjutatud hüpotüreoos; krooniline türeoidiit. Kas hüpotüreoos ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõik on suhteliselt tavapärane ja loogiline. Tegemist on autoimmuunse kilpnäärmehaigusega, mis noorpõlves on põhjustanud ületalitlust, kuid aastakümnete möödudes on kilpnäärme niiöelda "läbi ...

Loe edasi

Kilpnäärme puudumine ja rasestumine

Tere!

8 aastat tagasi avastati mul pahaloomuline kasvaja kilpnäärmes, mille tagajärjel eemaldati mõlemad kilpnäärme sagarad. Umbes 6 kuu pärast ma rasestusin probleemiteta. Nüüd sooviksin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme puudumine ei takista Teil rasestuda. Kui hormoonid on L-türoksiini foonil korras, ei peaks probleeme olema. Soovitan oma günekoloogiga tõsiselt nõu pidada ja teha vajalikud uuringud.
Loe edasi

Kilpnäärme puudulikkus ja soov rasestuda

Tere!
Kuna endokrinoloogi juurde on pikad järjekorrad, paluks Teie abi. Mul diagnoositi kilpnäärme puudulikkus. Siis oli TSH väärtus 36,2. Perearst määras L-Thyroxini 50 mg 1 tbl päevas. Järgmised ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kõigepealt pole mõtet IVF-i teha enne, kui hormoonid täiesti korras. Seda esiteks. Teiseks arvan, et aeg on L-türoksiini annust suurendada esialgu 75 mcg-le päevas (poolteist 50 mcg-st tabletti ...

Loe edasi

Kilpnäärme puudulikkus

Tere
Kas kilpnäärme puudulikkus võib ka ajapikku mööduda? Mul avastati alles hiljuti. Väideti, et pean tablette võtma elu lõpuni. Muidugi arst ütles, et ravimi doos on küll väike, ent võtma peaksin ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnäärme alatalitluse põhjuseks on enamasti krooniline autoimmuunne türeoidiit. Kilpnäärme alatalitlus ei ole seotud rasvumisega ja kehakaalu langetamisega ei parane. Küll võib dekompenseeritud ...

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ja rasestumine

Tere!
Oleme üritanud juba pea 2 aastat teist last saada, aga siiani tulemusteta.
Põen kilpnäärme alatalitlust ja mul on ka autoimuunne türeoidiit (kui asjast õigesti aru saanud olen:)). Viimased ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kroonilise autoimmuunse türeoidiidiga noortel naistel, kellel on viljastumisega probleeme, on soovitav hoida TSH väärtus vahemikus 0,4-2,5 mIU/l. Seega võiksite Te tõepoolest võtta väikeses ...

Loe edasi

Kilpnääre.

Tere, minul selline mure...käisin endokrinoloogi vastuvõtul ja ta pani diagnoosiks kilpnäärme ületalitus. Nimelt olen juba aastaid vaevlenud kaalu pärast.Nüüd olen 2. kuuga kaotanud 4,5 kilo. Oolin 51 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui Teie TSH oli 8,99 mIU/l, viitab see pigem kilpnäärme ala-, mitte ületalitlusele. Milline siis ikkagi oli diagnoos?
Kilpnäärme ületalitlus võib põhjustada kaalulangust. Ületalitluse ...

Loe edasi

Prolaktiin ja rasestumine?

Tere!
Olen 24 aastane ja soovin lähima aasta jooksul rasestuda. Viimastel kuudel on ära jäänud menstruatsioon. Vereanalüüs näitas,et ajuripats toodab liiga palju prolaktiini ja rasestumine seega ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Prolaktiini taseme tõus võib tõepoolest olla menstruaaltsükli häirete ja viljatuse põhjuseks. Millised on konkreetselt Teie puhul prolaktiini tõusu põhjused, selgitavad täpsustavad uuringud ...

Loe edasi

hormooni puudulikkus

kas kilpnäärme hormooni puudulikkus võib olla põhjuseks mitte rasestumisel?

siilike

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Võib, kuid ei pruugi.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: