TSH ja rõhumistunne peas 25.01.10 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Endokrinoloogile aega saada on võimatu, lasin perearstil ära teha vajaliku analüüsi - S-TSH. Vastus on 0,01 mU/l, analüüs tehti 07.01.2010.a. Umbes poolteist nädalat tagasi hakkasin tundma peas selliseid sahinaid vmt, ei oska kirjeldadagi, mingid sähvatused käivad kõrvust- peast läbi. Vaatan vastuste lehelt tõlgendust, et ref.min on 0,3 ja ref.max 4,2, aga minul on 0,01? Poolteist aastat tagasi opereeriti ära kogu kilpnääre ja saan asendushormooni Eythyrox 150 mg päevas. Kas minu peas olev rõhumistunne võib olla sellest näidust, mis on juba ülimadal või on TSH piisav? Olen täitsa mures ja tekkis hirm elu pärast, sest midagi on korrast ära, tunnen, aga ei oska selgitust anda. Võtsin ka pool aastat antidepressanti, mille võtmise kaks nädalat tagasi lõpetasin, kas need võivad olla hoopis võõrutusnähud - peas sähvatustunne(rõhumistunne) vm midagi,mida ei oska isegi kirjeldada? Palun kommenteerige minu TSH näitu. Lugupidamisega
J.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
TSH 0,01mIU/l ei ole ülimadal, vaid mõõdukalt langenud ja elu pärast karta ei ole mingit põhjust. Mõõdukalt suprimeeritud TSH viitab asendusravi mõdukale üledoseerimisele ja mõistlik oleks vähendada Eythyroxi annust 100 mcg-le päevas. Kordusanalüüs (siis peale TSH ka FT4) 3-4 kuu möödudes.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

TSH

kui TSH on 0,11 mu/l, kas on muretsemiseks põhjust?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei ole. Siiski soovitan sügisel kilpnäärme talitlust uuesti kontrollida ja lisaks TSH-le teha ka FT4. Kui TSH on jätkuvalt normist madalam, tuleks teha ka kilpnäärme ultraheliuuring - sageli ...

Loe edasi

L-Thyroxini üleannustamine

Tere!
Mul on diagnoositud kilpnäärme alatalitlus u 10 aastat tagasi, mitu aastat olen tarvitanud L-Thyroxini koguses 150.
Kaks kuud tagasi hakkasin tundma südame pidevat kloppimist ja surinat ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 0,4 mIU/l on veel normis, 0,141mIU/l juba alla normi. Vanematel prouadel püüame kindlasti L-türoksiini üleannustamisest hoiduda, kuna see võib soodustada südamerütmihäireid ja luuhõrenemist.
Loe edasi

Kilpnäärme sõlm

Mul on kilpnäärme paremas sagaras aastaid sõlm (umbes 3x4 cm) ja vasakus sagaras väike tsüst. Kuu aega tagasi olid kõik proovid korras. Viimase paari nädala jooksul on tekkinud aeg- ajalt südamerütmihäired ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Ei ole võimalik. Rütmihäireid võib soodustada kilpnäärme ületalitlus, teatavat sorti rütmihäireid (rütmi aeglustumist) ka alatalitlus. Kui kilpnäärme talitlus on korras siis see organ rütmihäireid ...

Loe edasi

Kilpnäärmehormoon

Tere!


Kas kilpnäärmehormooni tase (TSH) 0,69 on normipärane ning muretsemiseks pole põhjust? Kas seda näitu on võimalik seostada väsimusega. Milline on TSH normaalne vahemik (st millisest ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH normivahemik on 0,4-4,0 mIU/l. Niisiiis on Teie TSH täiesti korras ja seega kilpnäärme talitlus normis.
Tervitades,
Anu Ambos.

Loe edasi

TSH

Tere,

TSH näit on 0.397. Kas on muretsemiseks põhjust?

Ette tänades
N 31a

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Muretsemiseks põhust ei ole.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

TSH 0,08

Tere! Olen 38a naisterahavas. On selline kerge kalduvus hüpertüeroosile. Arvestades enesetunnet, siis ilmselt juba aastaid, aga pole lihtsalt kontrollinud varem. 2008.a kevadel mõõdeti TSH-d 0,2, suvel ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 0,2-0,8 mIU/l on normi piires ja kilpnäärme ületalitlusele ei viita. Seda enam, kui samaaegselt määratud FT4 samuti normis on. Kui TSH on langenud alla 0,1 mIU/l (k.a. veebruaris 0,08 ...

Loe edasi

tsh

Tere!

Palun öelge kas tsh näitaja 2,4 näitab mingit kõrvalekallet kilpnäärme töös?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
TSH 2,4 mIU/l näitab, et kilpnäärme talitlus on normi piires.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: