raske tunne ja valuhood kõhus 24.08.09 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Umbes nädala on mind vaevanud kusagil kopsude/rinnakorvi all raske tunne, sellinne nagu oleks gaasid ja ei taha välja tulla just nagu miski suruks söögitorule ja kitsas on sees. Algul kaasnes ka suht terav valu ja selili lamades oli kõige kergem olla (külili olla ei saanud). Kaks päeva otsustasin mitte süüa, et seest tühjaks saada sõin ainult jogurtit (et mitte päris nälgida). Paari päevapärast kadus ära see valu kuid raske ja kitsas tunne on endiselt, vahel rohkem, vahel vähem. Raskeid toite olen vältinud kuid vähemalt putrusid ja muid kergemaid toite saan süüa. Iiveldama ei aja ja muidu on ka kõik korras. Tutaval oli hiljuti probleeme kõhunäärmega ja tema teadis rääkida et umbes selle kohapeal peaks asumagi kõhunääre. Kas kõhunäärme hädade korral võib esineda sellist seespoolset kitsast tunnet. Umbes aasta tagasi olid mul samas piirkonnas kuid rohkem rinnakorvi tasandil tugevad valud liigutades, mis peale pöördusin arsti juurde, kes diagnoosis lihtsalt külmetuse, mis tegelikult ka mõne päevapärast valuvaigistite saatel korda sai.
Seekord ei mäleta et oleks külmetanud, vees ei ole käinud ja muid selliseid külmetamise võimalusi pole ka nagu olnud. Endale tundub rohkem, et mõni siseelund on justkui tursunud, et ruumi see vähem.
Kas oskate palun arvata, mis võiks olla tõenäoline põhjus?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Küsimus ei ole tulnud päris õigel aadressil, pigem peaks selle esitama gastro-enteroloogile (mao-soolearstile), kes on seedeelundite haiguste spetsialist. Isiklikult soovitan Teil pöörduda kiiremas korras perearsti poole, kes võib mõne lihtsa uuringuga (vereproov, ultraheli) vaevuste põhjuse selgitada.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

seedimine

Tere. Põhiline mure on seedimisega aga on ka muid kaebusi. Juba neli päeva tagasi lõi kõhu lahti ja tekkis selline raske tunne kõhus. Algul ei osanud midagi mõelda ja sai see õhtu veel palju grill lia ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks on küsimus esitatud valel aadressil. Seedimisprobleemidega tegeleb gastroenteroloog (mao-soolearst).
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: