Segadus arsti diagnoosiga 18.02.09 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Mul on väga suur väsimus, isegi kui magan öösel 9h, siis päeval pean veel vähemalt 2h magama.
Perearst tegi vereproovi ja saatis endokrinoloogile, kes tegi ultraheli ja ütles, et pilt on liiga tume, ehhotekstuur ebaühtlane, ehhogeensus madalam, kilpnääre kaelal nähtavalt suurenenud ja TSH 3,97, ühesõnaga tuli välja, et mul on autoimmuunne põletik ja kuna TSH 4 veel pole, siis ravi ei alustata.
Siit algaski mu segadus, et miks ei alustata ravi, kui enesetunne on kehva ja 0,03 ühikut ainult puudu piirist, miks peab ootama,et hullemaks läheks.
Ja arsti vastus oli, et ma prindin Teile lehe välja Teie haiguse kohta ja lugege ise kodus. Kui soovisin, et arst seletaks, siis ikka oli vastus, et lugege ise ja Teie väsimus pole kuidagi kilpnäärmega seotud, et tegelikult olete täiesti terve.
Nüüd ma ei saagi aru, kas on siis kõik korras kilpnäärmega või mitte? Kas mu kael läheb varsti veel paksemaks? Ja kas väsimuse põhjuseid pean kuskilt mujalt otsima?

Suured tänud, kui leiate aega vastamiseks!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Krooniline autoimmuunne türeoidiit vajab ravi ainult juhul, kui see on põhjustanud kilpnäärme ala- või ületalitluse. Türeoidiiti välja ravida ei ole võimalik. Samas ei põhjusta krooniline türeoidiit ilma talitlushäireta mingeid vaevusi.
Teil on kilpnäärme talitlus normis ja seega ei ole kilpnääre Teil väsimuse põhjuseks. Väsimuse põhjuseid tuleb otsida mujalt.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Küsimused alatalitluse kohta

Tere! Pöördun jällegi teie poole, kuna olen teilt alati abi saanud ja ka südamerahu. Mul on mõned küsimused seoses kilpnäärme alatalitlusega. 1..Kas kilpnäärme alatalitlusega kaasnevad ka teised autoimmuunhaigused, ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Siin siis vastused:
1. Autoimmuunsed haigused esinevad sageli mitmekaupa. Krooniline türeoidiit on neist üks kõige levinumaid. Teised livinumad autoimmuunsed haigused on vitiliigo (naha ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: