Ülekaal 06.01.09 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere! Loodan, et saate nõu anda. Günekoloog suunas endokrinoloogi vastuvõtule kuna kehakaal on suurenenud arvatavasti rasedusvastaste tablettide kasutamise tõttu. Olen 167 sm pikk ja kaalun 105 kg. Olen trennis käinud, dieeti pidanud ning ei söö ka palju, kuid kehakaal ei taha sugugi langeda. Eile endokrinoloogi vastuvõtul käies soovitati mul süüa ainult hommikul, ravimiks määrati Reductil 15 mg kapslid ning rohkem polevat vaja päeva jooksul toituda. Vereproovi lähen homme hommikul andma. Kas need kaplid tõesti asendavad toitu? Või ehk võib mingi teine terviseprobleem olla?
Tänan vastuse eest!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Reductili kapslid ei asenda toitu. Küll vähendavad nad isu ja suurendavad organismi sisemist energiatarbimist. Ka reductili võttes tuleb dieeti pidada. Ei ole tegelikult oluline, mitu korda päevas sööte. Oluline on, et ööpäevane kaloraaz ei ületaks teatud piirväärtust (u. 1600 kcal). Pigem on kergem toitumist kontrolli all hoida, kui sööte päevas 4-5 korda, kuid korraga vähe ja kalorivaest toitu. Samas peate piisavalt saama valku, vitamiine ja mineraale. Näljatunnet leevendab hästi ka vesi ja juur-või puuvili (vähe kaloreid, rohkelt kiudaineid). Kuna olete noor inimene, soovitan kindlasti jätkata ka trenniga.
Kuna endokrinoloog on määranud Teile vereproovi, on tal plaanis ka Teie tervist üldisemalt kontrollida, et välistada rasvumise haiguslikud põhjused.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

ülekaal

Kas ülekaal on seotud kilpnäärme alatalitusega.Mul oli TSH -14,6,teisel kontrollil aga juba 10,2.Ultraheli on ka tehtud ja seal öeldi et on krooniline kilpnäärme alatalitus.Kas sellega peaks pöörduma endokrinoloogi ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Teil on tõepoolest kilpnäärme alatalitlus, mis on tõenäoliselt tingitud kroonilisest autoimmuunsest türeoidiidist. Vajate asendusravi L-türoksiiniga ja peate pöörduma täiendavateks uuringuteks ...

Loe edasi

ülekaal

Milliseid ravimeid võib endogrinoloog välja kirjutada naisele,kelle ülekaal (30kg)tekkis pärast kahte sünnitust.Ja kui efektiivsed need ravimid on?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tõenäoliselt ei kirjuta endokrinoloog esialgu välja mingeid ravimeid, vaid teeb uuringud võimaliku endokriinse rasvumise välistamiseks. Kui selgub, et rasvumine pole tingitud haigusest, vaid ...

Loe edasi

ülekaal

Kas tohin minna paastulaagrisse, kui põen reumatoidartriiti? Kasutan sulfasalasiini ja valuvaigisteid+raniberl(maohaavad). Ees seisab põlveliigeste op. ja kaalun 101 kilo. Liikuda peaaegu ei saa.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Võite paastulaagrisse minna küll. Ravimeid peate seal siiski edasi tarvitama.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

ülekaal

Põen reumatoidartriit ja ootan põlvede proteesimist. Kaalun 103 kilo. Liikumine on valulik. Kasutan sulfasalasiini, movalist, vioxxi, raniberli ja mul on maohaavand. Kas ma võin paastulaagrisse minna enne ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Paastulaagrisse võite minna. Samas tuleb hoolega jälgida, et reumarohud paastu foonil magu endisest rohkem ei kahjustaks.
Tervitades,
dr. Anu Ambos ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: