recuctil tabletid 20.05.08 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Perearst kirjutas mulle välja recuctili tabletid. KMI on üle 40-ne. Aga infolehelt mis oli kaasas on kirjas, et teatud tervisehäiretega seda kasutada ei tohiks. Probleem on kõrgvererõhutõbi ja südamerütmihäired. Ka kilpnääre on täielikult opereeritud. Ja samuti on probleem sellega, et liigne vesi koguneb organismi.
Tablettidest kasutan Cardace 5 mg, Torasemid HEXAL 200 mg, Betaloc ZOC 100 mg, L-Thyroxin Berlin-Chemie 100 mg. Infolehte lugedes tekib kahtlus, et oma tervise nimel reductili ma võtma ei peaks. Siit ka küsimus. Kas on ikka ohutu neid tarvitada? Kas oleks näiteks teisi kaalualandavaid tablette, mis on ohutumad? Nt. Xenical?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kindlasti on kõige ohutumaks kaalualandamise vahendiks dieet ja piisav füüsiline koormus. Soovitan seda Teilegi.
Reduktiili võiksite siiski proovida, kuna tehtud uuringutes on selgunud, et enamusel kõrgvererõhutõvega patsientidest reduktiil vererõhku ei tõsta (enne reduktiiliga alustamist peab vererõhk olema kontrolli all). Siiski tõstab reduktiil pulsisagedust ja soodustab rütmihäirete tekkimist, samuti suurendab see ravim higieritust ja võib süvendada unehäireid. Ravimitega, mida tarvitate, reduktiilil koostoimed puuduvad ja seega võib neid üheaegselt tarvitada. Samuti ei välista reduktiili kasutamist asendusravil kilpnäärme alatalitlus.
Ka xenical on suhteliselt ohutu ravim, mis takistab rasvade imendumist sooles. Kui sööte rasvast toitu, on tulemuseks kõhulahtisus. Kui võtta xenicali pikemat aega, tuleb muret tunda ka rasvlahustuvate vitamiinide omastamise pärast.
Tegelikult on kõige ohutumaks momendil Eestis saada olevaks kaalu langetavaks preparaadiks Acomplia (rimonabant), mis on näidustatud suurenenud südame-veresoonkonna haiguste riskiga tüsedatele. Kahjuks on see ravim eelnimetatutest kallim.
Üle 40-se KMI-ga patsiendid võivad kaaluda ka bariaatrilise lõikuse alternatiivi (nn. maovähendamise operatsioon).
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kilpnääre

Tere!

Mida tähendab vereanalüüsid P-T4-V on 16.3
P-TSH on 0.47

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus ja päike

Tere
Miks peab kilpnäärme ületalitluse ravi ajal hoiduma päikesevõtmisest.
Ette tänades,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Raseduse Diabeet

Tere käisin arsti juures GGT testi tegemas
Tühja kõhuga oli 5.7
Tund hiljem 5.3
2 h hiljem 5.4
Kas peaksin muretsema?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Tervitades,
...

Loe edasi

Kilpnäärme ületalitlus?

Tere,
Sain kilpnäärmeanalüüsiga järgmised vastused:
Kas ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kokkukukkumine

Tere,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

TSH

kui TSH on 0,11 mu/l, kas on muretsemiseks põhjust?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme talitus raseduse lõpus

Tere.
Kilpnäärme ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Mure kilpnäärmes oleva kasvaja pärast

Tere,

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Kilpnäärme alatalitlus ületalitluseks

Tervist!
Kas ja kuidas on võimalik kilpnäärme alatalitlus ületalitluseks muuta?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi

Sõlmed kilpnäärmes

Lp dr Anu Ambos!


Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: