Kui ei ole suuteline tabletti neelama 16.05.08 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere

See on nüüd küll üks maailma rumalamaid küsimusi, kuid mure on suur. Kuna võtmist vajav ravim on Metformin, siis otsustasin teie käest seda küsida. eilsest pean se tarvitama, kuid mitte mingi valemiga ravim alla ei lähe. Isegi kui teha neljaks tükiks. Ei tea kas on mingi psühhiline barjäär või mis. Aga küsimus on see et kas ma võin seda ravimit purustada/lahustada? või mida peaksin tegema. Lausa pisar tuleb silma, sest see ju nii imelihtne asi, kuid võta näpust miski ei aita. alates järgmisest kuust pean hakkama võtma ka veel reductili. Suur tänu vastuse eest.

murelik 21a.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Soovitan nõu pidada arstiga, kes Teile ravimi määras. Ka tema peab teadma, et Teil on ravimi võtmisega raskusi.
Kas probleem on seotud konkreetselt metformiiniga või ei suuda Te alla neelata ühtegi tabletti? Kui probleemiks on konkreetselt metformiin, võib selle mõnel juhul teise ravimiga asendada. Kui olete võimetu alla neelama mistahes ravimeid, tuleks nõu pidada psühholoogi või psühhiaatriga.
Tegelikult võib metformiini ka purustada, kui Teil on ravimit selliselt kergem võtta. Kõikide ravimitega seda kahjuks teha ei saa.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Kilpnääre

Viimased kaks päeva on kael olnud imelik. Selline tunne nagu luu paisuks ja piinlikult kõvasti olen hakkanud ila neelama, üritan seda lausa juba vältida. Ila on veidralt vedel ja rohke ka. Otsest valu ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kilpnääre ei ole midagi, mis paisuks kahe päevaga. Kilpnäärme kasv on väga aeglane (kuude ja aastatega) ja jääb patsientidele seetõttu enamasti märkamatuks. Ka neelamistakistust ei põhjusta ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: