täiendav küsimus 03.03.08 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tere. Palju tänu kiire vastuse eest!
Mureks ainult see, et minu küsimus on poolikuks jäänud (vähemalt nii on ta näha arvutiekraanil Teie vastuse juures). Seetõttu saadan oma küsimuse uuesti, sest ei tea, kas kogu küsimus jõudis üldse Teieni. Mingi arvutirike ehk.
Küsija nr oli 51600.
72 a naine (ülekaaluline, kõrge vererõhk - monopriiltabl., liigesehädad, neerukivioht, luuhõrenemine jm) kurtis suurt unevajadust ka päeval. Saadeti endokrinoloogile, sest vereproovis TSH 7, t, Ft 4-11,4. Sonograafia: kilpn. norm.asetusega, mõõduk. suurenenud, ehhogeensus tugevalt langenud, struktuur üleni pseudosõlmeline (leid sobib autoimm-le kilpn.haigusele). Paremas sagaras 7x7mm ja vasemas 9x9mm hüperehhog. sõlm, mille kontuur ebaterav - punkteeritud.
TSH 6,89 (0,4-4,0) mIU/l
TPO Ak >1000 /siit algab küsimuse puuduv osa/(

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Kahjuks ei ole ka selles kirjas enam andmeid kui eelmises. Nii jääb ka vastus endiseks.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Põen teise tüübi diabeeti, perearst kirjutas välja Jardiance 25 mg. tabletid 1 kord päevas 1 tablett. Võtsin umbes kuu aega ja mõlemale jalale tekkisid hüppeliigeste kohale täppverevalumid, mida kunagi pole ennem olnud.

Kas tasub tablette edasi võtta.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitan ühendust võtta Teile Jardiance´i määranud arstiga. Nahamuutus jalgadel tuleb üle vaadata, võib-olla teha ka täiendav vereproov. Suure tõenäosusega pole nahamuutused Jardiance´iga seotud, ...

Loe edasi

veelkord täiendav küsimus

nr 51600 - 51646 - 51697 tülitab viimast korda oma küsimuse puuduva osaga. Ma ei saa aru, miks kogu küsimus ei lähe läbi. Ka arv.insenerid ei saa aru.
------------------------------
TPO Ak>1000 ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahju küll, kuid ka seekord ei näe ma Teie küsimuse puuduvat osa.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: