Ülalaud turses 2 15.09.07 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tänan, et koheselt vastasite. Tekkis veel paar küsimust. Kas kilpnäärmehormooni taset saab kontrollida ka perearst? Lähen 26. sept. endokrinoloogi juurde. Kas eelnevalt tuleks teha vereanalüüs või tehakse kõik seal?
Kas võib loota, et silmade tursed kaovad, kui hakkan uuesti L -türoksiini võtma? Millised on kahjud, mida jõudsin endale selle paariaastase vahega teha?


Tänan!

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Vabandan, et olin välislähetuses, ega saanud seekord õigeaegselt vastata.
Endokrinoloogi juures olete tänaseks juba käinud ja tõenäoliselt on ka hormoonanalüüs juba tehtud. Loodetavasti pole pöördumatut kahju sündinud (kilpnäärme alatalitlusest põhjustatud muutused on siiski enamasti pöörduvad) ja adekvaatse raviga paraneb ka välimus.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Turses silmaalused

Lp. tohter,

Olen 50 a naine. Juba mitu kuud on mul silmaalused turses ja all pruunikas joon. Häirib sagedam pissimine. Kunagi olen põdenud põiepõletikku.

Milles võib olla asi? ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Soovitan pöörduda oma perearsti vastuvõtule.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

Ülalaud turses

Tere,

Mul on diagnoositud kilpnäärme alatalitlus ning ravimit pean võtma elu lõpuni. Paar aastat tagasi sündis laps ning ravimi võtmine, arsti juures kontrollimine jäi unarusse. Umbes sellest ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kui on teada, et Teil on kilpnäärme alatalitlus ja peate elu lõpuni asendusravi saama, miks Te siis ei saa? Ei oska muud arvata, kui et laugude turse põhjuseks võib olla kompenseerimata alatalitlus. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: