Väike kaal 14.09.07 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Tervist,

Olen 18 aastane, 180 pikk ja 58 kilo. Käisin vereproovi andmas ja mõõdeti TSH-d, mis osutus täiesti normaalseks (Ülejäänudud näitajad olid ka normis). Siit ka küsimus, kui TSH näitaja on korras ja ala- ega ületalitlust ei ole, siis miks kaalu ei tule? Stressis ei ole, söön korralikult, isegi rohkem kui mõned tuttavad. Ei ole ei buliimiat ega anoreksiat. Kas lihtsalt keha ei taha rasva omandada? Või on võimalus, et probleem peitub siiski kusagil mujal?

Ette tänades.

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere !
On asjakohane, et kontrollisite oma tervist. Kui uuringud kõhna kehaehituse põhjusena haigust ei tuvastanud, seda parem. Tõenäoliselt on kehaehituse iseärasused pigem pärilikku laadi. Soovitan tegeleda spordiga, sest lihasmass kaalub enam kui rasvkude ja hea rüht on saledale väga oluline.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

Väike kaal

Olen 18 aastane noormees, pikkust on mul 175, millega olen rahul, aga kaalu kõigest 54 kg. Kas mul oleks võimalik saada kasvuhormoonide jaoks retsepti või olen normaalkaalus?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Te olete küll millestki valesti aru saanud. Kasvuhormoon ei soodusta kuidagi kaalutõusu ja kõhnust sellega küll ei ravita. Kõige paremaid tulemusi annab lihast kasvatav treening.
Tervitades,
Loe edasi

lapse väike kasv ja kaal

Tere! Minu 11a tytar on hetkel pikk 141cm ja kaalub 29kg. Millest võib olla põhjustatud nii väike kaal? Toitub ta ysnagi normaalselt minu arust.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Eesti laste kasvukõverate alusel jääb Teie tütar nii pikkust kui kaalu arvestades normikoridoridesse, keskmisest pikkuse alusel veidi, kaalu alusel suhteliselt enam maha jäädes. Siiski arvan, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: