kehakaal 07.12.06 / Endokrinoloogia

Külastaja küsib:

Varem oli probleem kilpnäärme ületalitlusega ja sain joodi,mille tagajärjel on nüüd alatalitlus.Kasutam tablette ja analüüsid on korras.Probleem on aga selles,et olen kaalus juurde võtnud üle 10-ne kilo ja asi aina süveneb.Olen 47.a.-ne ,160 cm ja kaalun 79 kg.Perearst soovitas kilpnäärme hormoonasendus raviks ettenähtud tablette lihtsalt rohkm võtta.Kasutan L-Tyroxiini.Mis Teie arvate,kas see oleks lahendus?

Arst vastas:

Anu Ambos

dr Anu Ambos

Endokrinoloog

SA PERH Mustamäe korpus

Tere!
Teie puhul on tegemist radiojoodravi järgse kilpnäärme alatalitlusega ja saate L-türoksiini asendusravi eesmärgil. L-türoksiini annustamine toimub hormoonanalüüside alusel ja kaalulangetamise eesmärgil hormoonanalüüsi tegemata L-türoksiini annuse suurendamine võib tuua pigem kahju kui kasu. Lisaks pole L-türoksiini suuremal annusel olulist kaalulangetavat toimet.
Seega tuleb L-türoksiini annustamisel lähtuda hormoonanalüüsist, kaalulangetamiseks aga kasutada dieeti, füüsilist koormust ja olemasolevaid ravimeid (reduktiil, xenical)
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Endokrinoloogia

kehakaalu tõus

Võtan igal hommikul 1 tbl L-Thyroxini, seda juba kolm kuud. Selle aja jooksul on minu kehakaal tõusnud 5 kg. Kas see võib olla tingitud antud ravimist? Jälgin pidevalt toitumist, liigun jalgsi, sõidan ...

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
L-türoksiinil peaks olema tegelikult hoopis vastupidine mõju. Kilpnäärme hormoonid kiirendavad ainevahetust ja suurendavad organismisisest energiakulu. Arvan, et Teie puhul pole kaalutõus ravimiga ...

Loe edasi

Tekkinud striiasid

Tekkinud striiasid enam kaotada ei saa, saab vältida nende lisandumist.
Kuidas nende lisandumist vältida? Ja kui striaasid on tekkinud, kas siis peaks kaalutõus lõppema?

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Lisandumist saab vältida, kui kehakaal tõusmise asemel langema hakkab.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

diabeedi ennetamine

Tere!
Tahaksin teada Teie arvamust, kas diabeeti on võimalik ennetada paljureklaamitud kaneelikapslite ja veregrupidieedi abil.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere!
Kahjuks mitte. See, mida 2. tüüpi suhkurtõve ennetamiseks teha saate, on hoida kehakaal normi piires (millist dieeti sealjuures kasutate, pole oluline) ja olla füüsiliselt võimalikult aktiivne.
Loe edasi

Kilpnäärme probleemid

Eelnevale kirjale unustasin lisada kaks asja. Olen 30 aastane naine ja kehakaal tõuseb viimasel ajal mitte ei lange. Kätevärisemine on väga suur ning südamekloppimine on samuti tihe.

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

Tere taas!
Vastus jääb endiseks. Ilma hormoonanalüüsi ja ultraheliuuringut tegemata selgust ei saa.
Tervitades,
dr. Anu Ambos.

Loe edasi

kehakaal

TERE OLEKS SELLINE KÜSIMUS KAS REDUKTIIL AITAB KEHAKAALU LANGETAMISELE KAASA JA KAS SEE ON RETSEPTI RAVIM JA KAS PEREARST KA VÄLJASTAB.TÄNADES

Anu Ambos

Vastas dr Anu Ambos

TERE ON SELLINE VASTUS REDUKTIIL AITAB KEHAKAALU LANGETAMISELE KAASA JA SEE ON RETSEPTIRAVIM JA PEREARST VÄLJASTAB KA.
TERVITADES

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: